lørdag 24. august 2019
KULTUR Lars Winnerbäck og Sivert Høyem kommer til Festspillene lørdag, 13. august. Begge spiller fra utendørsscenen på Rådhusplassen i Elverum. Konserten er i samarbeid med Elverumsdagene.
KULTUR Konservator Mari Møystad og taternes representanter Anna Gustavsen og Mariann Grønnerud er skuffet over omtalen av taterutstillingen Latjo drom i NOUs rapport.
KULTUR Salsaentusiast Camilla Dybendal arrangerer salsakurs på Elverum folkehøgskule første helga i mars.
KULTUR Dalarne Femund Forkjørerforening er på tur til Røros for 18. gang med 15 hester. De og har investert en kvart million kroner for å få enda bedre turer.
KULTUR Elverum bibliotek starter opp igjen med strikkekvelder og Fredagstipset.
KULTUR Veteraner i norsk musikkliv dominerer de neste tre månedene i Elverum kulturhus. Ole Ivars, Inger Lise Rypdal og Kari Svendsen er noen av dem som kommer.
KULTUR Forestillingen «Fløtarguten» i Osen tar sikte på å bli et spel på størrelse med Peer Gynt-spelet i Gålå.
KULTUR Årets Grundsetmart’n begynner å ta form. Lørdag 12. mars spiller Valdres-gruppa staut i Elverumshallen.
KULTUR Hvem kan vel uttrykke bedre hvordan vi føler kulden om dagen enn visesangeren Halvdan Sivertsen i «Nordaførr vårvisa».
KULTUR Tirsdag kommer Kronprins Haakon til åpningen av «Det fantastiske treet» på Norsk Skogmuseum. Utstillingen har tatt fem år å planlegge og har kostet seks millioner.
ANNO MUSEUM
KULTUR Ca. 250.000 mennesker besøkte museene i Hedmark i fjor.
KULTUR Meteorologene meldte om snø før helga, men det var hovedsakelig Sørlandet som skulle få det store snøfallet - trodde vi.
KULTUR Det blir nesten som å komme hjem for Håvard Gimse når han spiller i Elverum kirke onsdag kveld.
KULTUR Folldølen Sverre Morken er kunstnerisk ansvarlig for de norske sedlene som er i omløp i dag. 16. januar kommer han til Galleri Nysted for å stille ut å fortelle om forberedelsene.
KULTUR Elverum kommunes kulturpris til Erik Lukashaugen og to unge, dyktige gjestesolister ble de største overraskelsene i den svært innholdsrike «Hematt tel jul-konserten» i Elverum kirke tirsdag kveld.
KULTUR Ingvald Håberget trodde han skulle på julemiddag med kona. I stedet ble han overrasket med hedersprisen fra Skisportens venner i Østerdalen.
KULTUR – Hu var med inn i stua og så Elverum spille håndballkamp på TV, men dom spellte så dårlig at hu bare snudde rompa tel, sier bæssmor Oliv Sollie.
KULTUR Etter sju kritikerroste bøker på sju år om folket på Finnskogen, har forfatteren Britt Karin Larsen satt strek. Men skrive vil hun fortsatte med.
KULTUR For å ha et krypinn til hvile og overnatting under arbeid i egen skog i Julussdalen har Berit Nyberget Øyen i Hernes søkt Elverum kommune om å få sette opp ei lita koie.
KULTUR Kulturetaten tar høyde for et kinobesøk av 48.000 personer neste år.
KULTUR Superlativene fra et fornøyd publikum «flagret» i lufta etter premièren på 1 rett og 2 vrangs nye forestilling «Tar en runde til».
KULTUR Den kreative humortrioen Bjørge Furuheim, Monica Bekkelien og Rita Wangen har igjen tatt fram strikketøyet i det tredje showet av 1 rett og 2 vrang.
KULTUR Elverumsingene har talt. Et overveldende flertall av de som har stemt mener Grundsetmarka er Elverums beste friluftssted.
KULTUR Ordfører Erik Hanstad er godt fornøyd med Elverums 114. plass av landets 428 kommuner på Telemarksforskings kulturindeks for 2015.
KULTUR Burgunderjakkene starter det nye året med en heidundrende operafest.
KULTUR Elverumsingen Per Ottar Walderhaug har siden han gikk over fra film til fotografi markert seg nasjonalt og internasjonalt som fotograf.
KULTUR En tidlig høstmorgen på Revelberget seter står om lag 30 barn, ungdommer og voksne fra jakt- og fiskeskolen i Heradsbygd klare for sin første elgjakt. (Se elgjaktvideo inne i saken)
KULTUR Det blir glamour og popcorn i skjønn forening når Elverum Janitsjarkorps inviterer til filmmusikk-galla i Elverumshallen, lørdag 28. november klokka 17.00.
KULTUR Musikerne i Jule-stemmer trår like gjerne til med en juleplate, når de skal ut på juleturné.
KULTUR Tore Lund er snart ferdig med manuset til boka om Elverums skolehistorie. Det har tatt fem år, og overraskelsene har vært mange undervegs.
KULTUR Elverumsingen Harald Lundstein (57) har jobbet profesjonelt med film og video i over 20 år. For et par år siden laget han sin egen TV-stasjon på nett. Nå legger han ut filmer fra Elverum og omegn som lastes ned og ses over hele verden.
KULTUR Bandet Doodle Bugs fra Elverum har gjenoppstått så mange ganger at selv trommeslager Arild Engemoen har mistet oversikten. SE VIDEO i artikkelen.
KULTUR På Glomdalsmuseet føler folk fysisk berøring uten at det er noen der. Dører smeller igjen av seg selv og gjenstander flytter på seg.
KULTUR 11 artister innen flere forskjellige sjangrer stiller opp for Flyktninghjelpen på konserten «Hjerterom for flyktninger» i festsalen i rådhuset førstkommende fredag kveld.
KULTUR Rådgiver på kulturkontoret i Elverum kommune, Steinar Hovland, har funnet en mengde kunst i kjelleren på Kommunehuset Folkvang.
KULTUR For å ta vare på barndomshjemmet til faren og hans fire søsken, flyttet tømrer og treskjærer Jan Stensåsen (33) stua fra Vestre Skogbygd i Løten til Svingen i Elverum.
KULTUR Hvordan kan Lewis Carrols absurde drømme-univers fra 1865 tilpasses vår egen tid? Leser du «Alice i eventyrland» vil du finne flere momenter som er overførbare til barn og unges hverdag i 2015. I morgen kveld setter Elverum barnemusikkteater opp stykket i kulturhuset. Noe er som i fortellingen, men regissør Knut Erik Engemoen har også gjort noen omskrivninger.
KULTUR Søndag 1. november arrangeres det tredje Hjertefred ved Sagtjernet.
KULTUR Siden 2005 har Hernesekteparet Berit Nyberget Øyen og Ola Øyen bygd opp et tun med 18 laftete små og store hus med mye historie i veggene.
KULTUR 30 år er gått siden Elverumskoret Canzona Nova startet. Nå markeres jubileet med to konserter i Elverum kulturhus.
KULTUR Anita Kristiansen og Magnar Frøhaug forsvarer Trysils og Elverums ære i Karaoke-NM og kjemper om VM-billett.
KULTUR Siste biten opp til Flotsberget i Heradsbygd er bratt, men belønningen blir desto større når du først står på toppen. Her, ca. 600 meter over havet, kan du se utover «sju kirkesogn».
KULTUR Raskifte på grensen mellom Elverum, Åmot og Trysil har ikke bare flott utsikt, variert natur og skog som lever sitt eget liv.
KULTUR Ole Ivars har funnet innsmett for show i Åmot kulturhus med sitt nye konsept «Aldri freåfå». På nyåret tilgodeses også Elverum med besøk.
KULTUR Elverum Kvinne- og Familielag har fått laget et lappeteppe som skal være en del av et forsøk på å komme i Guinness rekordbok.
KULTUR Godt gjemt og tidligere ukjent for mange, men bare en lett overkommelig fottur fra Rv. 3 ved Øksna ligger Elverums eneste fossefall, Øksnafallene.