Elverum: Det forteller Lasse Johansen, som for sjuende gang skal programmet og selvfølgelig synge.

Om de foregående seks årene forteller han om et folkeliv med mange til stede, et sted mellom 1.500 og 2.500 og at det er et av Festspillenes største hva publikum angår.

Mange står også rundt det avgrensete området i Storgata.

– Allsang gjør folk glad, sier han.

Bandet Byrået (tidligere Begravelsesbyraaet) med Morten Wærhaug i spissen spiller opp fra klokka 20.00, og kvelden på Rådhusplassen avsluttes med Trondheimsbandet DumDum Boys.

For de unge

I to dager, torsdag 6. og fredag 7. august er Elvarheimparken stedet for barna. Der arrangeres Barnas Festspill fra klokka 10.00 begge dager. Den første timen er det åpent verksted for barnehagene, og fra klokka 12.00 og de neste fire timene er det åpent for alle. Bak dette arrangementet står bildekunstnerne Mona Grønstad og Morten Gran. De har i en årrekke hatt ulike kunstnermøter og verksteder med barn og unge i alle aldre. Her trengs det ingen forkunnskaper, det er bare å møte opp å la seg bli inspirert.

I «Elverum Unplugged» lørdag 8. kan unge talenter få prøve ut sine musikalske ferdigheter i fri utfoldelse fra utendørsscenene i sentrum.

«Løs snipp»

Samme kveld har kammermusikerne sitt avslutningsparty med konserten «Løs snipp» på Scandic Elgstua, og søndag avsluttes årets store musikkfest med Ungdomssymfonikerne og fiolinisten Henning Kragerud i Terningen Arena.