• TAKKET: Damekoret vet å sette pris på turene med Trond Våge og dirigenten Arne Moseng. Og da vanker det gjeve gaver.

Elverum: Etter 26 sesonger som dirigent for Elverum Damekor er det blitt mange spennende og utfordrende turer for Arne Moseng.

Utfluktene og konsertene som følger med er avgjort årets høydepunkt både for Arne og damene. Og da sørger de for solid støtte av Trond Våge på orgelkrakkene.

Fortsetter hvis ...

Arne Moseng ”har telt på knappene”. Han er klar for nok en sesong med Elverumsdamene , den 27.

Men det er en betingelse; det må bli en tur også neste år, ga han beskjed om.

Spennvidde

Lista over land og steder som har fått gleden av besøket fra Elverum er både lang og solid. Og det spenner fra Svalbard i nord til Israel i sør.

De britiske øyene er blitt besøkt før med konserter både i England og Orknøyene. I år satte de igjen kursen over Nordsjøen og til Edinburgh i Skottland.

Skrev historie

Og som vikingene for vel 1200 år siden valgte damene fra Elverum å gjøre første ”strandhugg” på det spesielle stedet Holy Island.

Her skrev de seg også inn historien med konserten i St.Mary’s church. I følge ansvarlige for den intime steinkirken fikk Elverum damekor æren av å være det første damekoret som noen sinne har opptrådt i kirkebygget.

Ikke første gang

Igjen hadde de brutt noen barrierer.

Vi kan også skryte litt av at vi er blant de få som noen gang har sluppet til for å holde konsert i ”Fødselskirken” i Betlehem, forteller Arne Moseng.

Historie og kultur

Edinburgh er et godt reisemål for dem som også samtidig skal spre kultur.

Byen nærmest syder av historie og kultur. Og Skottene er tydelig stolte av sin rike kulturarv. Som turist blir du hele tiden på forskjellige måter minnet om hvor du er og hvem du omgir deg med.

Damekoret fra Elverum var noen dager en del av denne kulturen og bidro med nye impulser med å bringe norske toner med seg over Nordsjøen.

Edinburgh Castle

Det var også spennvidde i konsertlokalene. Fra den beskjedne steinkirka på Holy Island til The Great Hall på Edinburgh Castle.

Slottet de fleste har stiftet et bekjentskap med gjennom de årlige utgavene av Military Tatoo.

Det blir også kontrastfylt når norske tekster til norsk musikk framføres blant gamle rustninger og våpenskjold.

Hver dag

Damene som drar på tur med Arne skal også kvittere. Og det ble like mange konserter som det var dager i Edinburgh. Og de tok farvel med byen ved å entre selveste katedralen, St.Giles Cathedral. Et velegnet sted for en lunsjkonsert på en mandag.