Elverum: – Nå er alt fokuset på jubileumsforestillingen, som spilles 21. og 22. november i Elverum kulturhus. Når vi er 30 år, føles det riktig å legge det dit. Vi trives veldig godt der, det er passe stort og med intim og god kontakt med publikum. Det viktige er det solister, korsangere og musikerne med Øyvind Åge Berg i spissen kan gi publikum, sier leder i koret og medlem siden 1989, Terje Røe.

Ingen julekonsert i år

– Det bør være to år mellom slike storsatsinger. De gir og tar energi, sier han. Med julemåneden rett etter jubileumsforestillingen blir det derfor ingen julekonserten i år.

– Koret ble startet i 1985 av daværende dirigent i Hernes Korforening, Bjørn Borgen, som sluttet og fikk med seg ei gruppe korister. 20–25 var med i starten, men koret vokste fort. På den første store oppsettingen, «Langs Glomma med Chess» var cirka 50 med. I dag er vi 34, forteller Røe.

I 1994 overtok Hallgeir Greger som dirigent.

– Men vi hadde mange konserter før det, sier Røe.

Det er blitt oppsettinger cirka hvert annet eller tredje år i tillegg til konserter og arrangementer i Norges Korforbund Østerdalen. De sju-åtte store oppsettingene deres har vært både i Elverumshallen, etter hvert Elverum kulturhus og Terningen Arena. De fleste har vært i kulturhuset.

Til forventningene

– Mange av de store oppsettingene har vært innenfor musikalsjangeren og av varierende art. Det siste var «Musical Arena» i 2012. Da var vi i Terningen Arena for første gang. Det svarte så absolutt til forventningene. Med så god plass hadde vi én forestilling, forteller Røe.