• EN STILLE TIME: Sagtjernet innbyr en stille time på årets Hjertefred 1. november, men også morgentimer i oktober kan gi en stille stund i de vakre omgivelsene. FOTO: MAY NORDSVEEN

Elverum: Arrangementet er ment å gi pårørende en stille time å minnes sine kjære.

– Men jeg føler at Hjertefred også rører mange og gjør mange godt. Det er mange fine sanger med i år, sier Inger Anne Stene i arrangementskomiteen. Med seg har hun Cecilie Bjørnebye Skullerud, som dro det hele i gang sammen med faren sin, Jo Inge Bjørnebye, Anders Soløst, Marthe Christiansen, Oona Skjærmoen, Anne Cathrine Ovenstad og Torild Hagelund.

Sin egen måte

– Det er forskjellige typer sorg, og alle har sin måte å sørge på. På det stemningsfulle arrangementet vil noen stå i fred, mens andre vil være sammen med venner eller familie. Men jeg har forståelse for at det kan være litt vanskelig og tungt for noen å komme hit, sier Stene.

– Vi skal gjøre det bedre for hvert år. Det blir noen endringer i artist-rekka fra i fjor, men det blir veldig bra, og jeg gleder meg. Jeg tror det blir kjempefint med en time med god, rolig stemning og sanseinntrykk, sier hun.

Så langt er Søbakken skolekor med dirigent Sussan Nysveen, Kine Øverby Evensen, duoen Kjell Roger Halberg og Terje Roaldstveit og Aud Ingebjørg Barstad klare, samt Lucas Mosveen, som har skrevet en sang til venner han har mistet.

Også sponsorer bidrar på forskjellige måter for å få det hele til.

Alle er velkommen

– I fjor møtte mellom 1.200 og 1.400 fram til tross for regn. Det var mange i en kald novemberkveld. Nå som vi føler at Hjertefred er blitt enda bedre kjent, har jeg et håp om at enda flere vil komme. Alle er velkommen, sier hun.

– Sagtjernet er et fint sted å ha et slikt arrangement. Elverum kommune har også vært positive til å ha arrangementet på sin grunn, sier Stene.

Hjertefred ble startet i 2006 av kunstneren Bjørg Thorhallsdottir og har ekspandert til t19 steder i hele landet.