• Romeo spilt av Anna Thompson
  • Ammen og Juliet spilt av Runa Søgaard Jørgensen og Eira Norheim
  • ALF består av 26 ungdommer som har lagt ned et enormt arbeid i oppsettingen.

Elverum: Hva handler egentlig "Romeo og Juliet" om? William Shakespeare skrev stykket tidlig i sitt forfatterskap, og ble snart hans mest populære. Det er beskrevet som verdens vakreste kjærlighetshistorie om to unge som forelsker seg, men som ikke kan få hverandre fordi foreldrene ligger i strid med hverandre. Det er rammeverket for fortellingen.

For instruktør Morten Haug har det vært viktig å lage en tolkning av "Romeo og Juliet" på de unge skuespillernes egne premisser. Så hva mener de det handler om? Helt siden i fjor høst har innøvingen vært et forskningsprosjekt for å finne ALFs egen mening om hva det handler om. Fredag kunne de endelig vise det fram. Lykkes de? Til gangs.

Dette er ikke et enkelt stykke. For ALF er det den største oppsettingen noensinne med et manus på 200 sider. Til sammenligning var fjorårets "Robin Hood" på drøyt 20 sider. Det er voldsomt mye tekst og det meste må framføres i verseform. Likevel har ALF snedig tatt seg litterære friheter og var tidvis befriende frekk.

ALF består av 26 ungdommer som briljerte i Kulturhuset fredag kveld og alle skal ha honnør for den enorme innsatsen som er lagt ned i dette. Likevel vil vi trekke fram karakteren "Ammen", spilt av Runa Søgaard Jørgensen som blomstrer foran en fullsatt sal. I tillegg viste hun at hun var i besittelse av et komisk talent. Noen som er sjeldent for ungdom i denne alderen. Vi nevner også hovedpersonene Anna Thompson (Romeo) og Eira Norheim (Juliet). Begge var både imponerende og troverdige. For ikke å nevne "Tybalt". En bent fram nifs tolkning av Mari Strugstad Qviller.

Vi kan bare tenke oss spenningen og nervøsiteten før teppet gikk opp. Om det var noe, syntes det ikke. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen. Stykket spilles lørdag, søndag og mandag også.

Men spørsmålet blir: hvordan skal du toppe dette neste år, Morten Haug?

Denne artikkelen er basert på første halvdel av forestillingen.