Elverum: – Jeg pleier å komme hit hvis jeg har behov for å tømme hue, smiler Harald Lundstein. Han reiser ofte hit til vestsiden av Glomma - om ikke annet for å få et glimt av Fossekallen og dens evige søken etter mat langs elvekanten. Og ganske riktig, snart dukker både hr. og fru Fossekall opp. Lundstein rigger opp kameraet og starter å filme. Etter noen minutter er de borte.

– De er veldig vare, men sitter du her lenge nok, er sjansen stor for at de dukker opp. Men du trenger ikke å skrive nøyaktig hvor vi er - dette er også en veldig god fiskeplass, smiler Lundstein.

Redaktør

Elverumsingen Lundstein er grunnlegger og redaktør av nettstedet nwtv.no. Fra familiens hus på Støa legger han ut egenproduserte videoer fra Elverumsregionen som nå ses og lastes ned over hele verden. Her finner du mange filmer om jakt, fiske og friluftsliv, men også gamle historiske klipp fra Østerdalen. Og det beste av alt - siden er gratis for alle.

Ville noe annet

Egentlig er Lundstein utdannet maskiningeniør og jobbet mange år i industrien før han bestemte seg seg for å gjøre noe helt annet. Det var i 1990. Etter en liten tur innom Radio Hedmark her i Elverum begynte han som fotograf i TV-Hedmark i 1991.

– Jeg har faktisk vært med på hele tre nær-tv konkurser i Elverum mellom 1991 og 1996, sier han. I 1996 startet han som reporter og fotograf i TV-Innlandet på Hamar. Der var han fram til 2002. Etter det har det vært ulike oppdrag, men det har bestandig vært film og video som har vært både jobb og hobby.

– Men etter en hjerteoperasjon og et magesår begynner man jo å tenke grundig over hva man egentlig driver med, smilier Lundstein. Så, for et par år siden tok han en ny beslutning. Han kjøpte domenet nwtv.no (Norwegian Wood TV) og begynte arbeidet med å lage sin egen tv-stasjon på nett. Han startet med å legge ut ulike klipp og serier han har produsert opp gjennom årene, men nå fyller han på med saker etterhvert som de lages.

– Jeg prøver å få lagt ut to nye programmer hver måned. TV tar lang tid men jeg vil at det som presenteres skal være gjennomarbeidet, sier han. Dessuten er litt av hensikten at arbeidet skal foregå i et menneskelig tempo.

– Nå kan jeg jobbe hvor mye eller lite jeg vil. Det er veldig godt å få bestemme tempoet selv, sier Lundstein.

Økonomi

Foreløpig kaster ikke nettstedet nok av seg økonomisk til at han kan leve av det, men målet er at han skal få en grei inntekt på dette etterhvert.

– Jeg har noen annonsører som har vært med meg helt fra starten og jeg merker mye positivitet når jeg er ute i bedrifter, sier Lundstein.

Hjemme i stua kan følge med på hvor i verden programmene ses og lastes ned.

– Filmene er sett i 105 land så langt og det er nok jaktfilmene som er mest populære. Norsk natur er eksklusivt for mange, sier Lundstein.