ELVERUM: Marry Kristin Næsbak fra Elverum er en av utstillerne som har salgstand inne på Paviljongen i Søre Osen under Sammarstreffet på lørdag. Hun selger vaser og diverse pynteting laget av betong.

- Sammarstreffet blir bra. På standen finner du alt ifra dyrefigurer til hjertelyseholdere. Men vasene er nok mest populære, sier Næsbak.

Vasene kan brukes året rundt. De tåler å stå utendørs om sommeren, og kan fylles opp med fargerike blomster av alle slag. På vinteren blir det god stemning med lys oppi vasene, men det kan være lurt å bruke elektriske lys for å bevare vasens farger.

- Det var tilfeldig at jeg startet med dette. Ettersom jeg jobber halv stilling, trengte jeg noe å gjøre på fritiden. Jeg er glad i å bruke hendene til å lage ting, forklarer Næsbak. 

- Jeg så betongfigurer da jeg var i Nederland, og senere på TV. Jeg syntes de var fine, og bestemte meg for å lage slike figurer etter det, sier hun. 

- Dette er ekte håndverk. En slik hobby fører med seg mye pirkearbeid, men det er veldig moro! Jeg er også glad for å få litt hjelp, for selve støpinga er mannfolkarbeid, ler Næsbak. 

Du finner Facebooksiden hennes her