Elverum: – Salsa er en gledens dans og en fin sosial dans som passer for alle aldre og kulturer, og det er en fin måte å bli kjent med andre. Jeg ønsker å spre danseglede og gi en god opplevelse, sier en entusiastisk Camilla Dybendal.

– Mange blir glade av å danse, og salsa assosierer oss med varmere strøk og får oss til å drømme oss litt bort. Det er også fin trim, og en glemmer gruff, smiler hun.

Hun legger opp kurset slik at alle kan henge med.

– Det er ikke tilfelle at en må være ung og atletisk for å danse salsa. De som danser salsa er fra 18 til 70, sier Dybendal.

Med seg som profesjonell danseinstruktør har hun cubanske Adiel Gozman, som er bosatt i Paris.

– Han er en veldig flink instruktør, og det er gøy å lære av noen som kan det. Han er ekspert, sier hun.

Kort etter at informasjonen om kurset ble gjort kjent, hadde nesten 20 interesserte meldt seg på til kurset 5. og 6. mars.

– Det er plass til 50, men blir oppslutningen større, vurderer jeg å ha et kurs til denne helga, sier Camilla Dybendal.

Interessert kan melde seg på via Elverum kommunes nettside eller Elverum Salsaklubbs facebookside.

Hele verden danser salsa

– Hele verden danser salsa, og mange oppsøker salsamiljøer når de er ute og reiser. En blir også kjent med latinamerikansk musikk og kanskje det spanske språket, sier Dybendal.

Hun forteller at hun har vært en del på Cuba og danser de fleste latinamerikanske dansene, har danset aktivt både i Norge og utlandet, men understreker at dansen kun er en hobby.

– Jeg er ikke profesjonell, sier hun.

Grunnen for å velge Elverum som kurssted er tilknytningen.

– Jeg vokste opp på Flisa, men har familie her i Elverum og i Trysil. Jeg har vært mye her og er glad i Elverum. Nå bor jeg i Stavanger og jobber i Statoils gassavdeling. Akkurat nå har jeg mammaperm og er på Flisa og vil bruke tida til å spre glede. Så foreslo kusine Lene Merethe Helle at jeg burde starte salsakurs her i Elverum, sier hun.

Oppsøke salsamiljøet

– Da jeg flyttet til Stavanger, sa min tidligere sjef i Oslo at jeg måtte oppsøke salsamiljøet der. Nå leder jeg danseskolen SalsaNor i Stavanger, men har også salsakurs for kolleger. Jeg har fått veldig mye av å være i miljøet, og jeg har lært mye, legger hun til. For å fortsette anbefaler Dybendal interesserte salsaklubben på Hamar, men legger til at det også er salsamiljø i Trysil og Kongsvinger.

Ifølge nettstedet OSI Dans at cubansk salsa, også kjent som Casino, er en form for salsadans med opprinnelse på Cuba. Danserne beveger seg rundt hverandre til musikken, det er fokus på bruk av hofter og rytme. Mange som har danset cubansk salsa en stund begynner med Rueda, som er en slags ringdans der man sender jenta fra gutt til gutt i en sirkel mens man gjør salsaturer som blir ropt ut av en leder.