• SAMMEN IGJEN: Auden Senderud, til venstre, og Espen Savolainen spilte gitar sammen på Elverum kulturskole i yngre år. Nå spiller de sammen igjen i bandet Spelloppmaker. FOTO: MAY NORDSVEEN

Elverum/Våler: Tirsdag kveld hadde bandet den nest siste øvingen før debuten. Øvingene foregår i studio hos trommeslager Vidar Karlsen Kolbu i Våler. Der har de også gjort opptak av åtte egne låter.

– Vi mangler noen låter før vi har nok til en plateutgivelse, sier vokalist og gitarist Henrik Berg Enger.

For det er tydelig at de satser, men vet at de må ha flere egne låter for større spillejobber.

– Vi har foreløpig nok til en 45 minutters konsert, forteller Auden Senderud.

Startet med en russerevy

Spelloppmakers historie startet med en russerevy på Flisa, der Auden og brødrene Savolainen spilte og keyboardist Sindre Kløften var lydmann.

– På Grundsetmartn i år traff jeg Auden, som jeg visste hvem var, og vi utvekslet telefonnummer. En halvtime senere ringte jeg ham. Da hadde jeg mistet bussen hjem. Auden hentet meg, og jeg fikk overnatte hos ham. Vi pratet om å starte band. Så kom Auden til Flisa for å øve til russerevyen, og resten er historie, sier Henrik.

Hellbillies forbildet

Repertoaret deres består så langt av egne låter og kun én coverlåt.

Den første låta de øver på viser at de er opptatt av dagligdagse ting, betraktet med glimt i øyet. Tekstene er på norsk, men så er da også Hellbillies det store forbildet.

– Ikke skriv at vi er danseband. Det er krise, sier Espen Savolainen.

Bluesmusikken ligger også brødrene Savolainens hjerter nær og er sterkt påvirket av stefaren, bluesmusikeren Andreas Holø.