ELVERUM: Under Volumfestivalen deles det ut tre stipender til utøvere fra årets program som utmerker seg spesielt.

Hvert stipend har en verdi på 10. 000 kr og er et bidrag til utøvernes videre kunstneriske virke. Denne stipendordningen har kommet i stand som en følge av Volumfestivalens samarbeid med Sparebanken Hedmark.

Vinnere 2014

I fjor var det en danser, en musiker og en kunstner som fikk stipend. Scenekunstneren og danseren Karin Midgard fra Ottestad. Hun har jobbet som dansepedagog og utøvende kunstner og har hatt opptredener i byer som Stavanger, Roma, New York og Mumbai. Hun driver i dag Ars Poetica Dansekompani.

Musikeren Simen Mitlid fra Os fikk også Volumstipendet i fjor. Etter at han ga ut sin første EP ble han fort plukket opp av NRK Urørt og imponerte anmeldere på Musikkfest i Oslo. Om musikken sin sier Mitlid at han er inspirert av musikere som Neil Young. Mitlid skriver låtene han og musikerne han opptrer sammen med selv.Johannes Borchgrevink Hansen, bor og arbeider som Mitlid i Oslo, men han kommer fra Grue, Finnskog. Han jobber først og fremst med tegning og tresnitt og har hatt flere separatutstillinger og var en av tre gjeve vinnere i konkurransen om å smykke ut innsiden av Hamar kulturhus. Et anstrøk av absurditet preger hans verker, på tross av at formspråket er figurativt.

Vinnere 2013

I 2013 var to av vinnerne fra Elverum. Kristin Fridtun er en forfatter fra Elverum, som jobber som tekstforfatter mog har et stort engasjement for språk. Hun har gitt ut to bøker. Dette året vant også multikunstneren Synne Øverland Knudsen stipendet som regissør og produsent for forestillingen «Godt Nytt År». Aktuell som redaktør for Ferdigsnakka.