Førstkommende lørdag, under Grundsetmart'n, er Spelloppmaker å finne i Elverumshallen. På scenen finner vi elverumsingene Auden Senderud, Martin Savolainen og Espen Savolainen. Med er også solungene Henrik Berg Enger, Sindre Kløften og Vidar Karlsen.

 - Det er gøy å opptre, og det er gøy å få forespørsel om å være oppvarmingsband for Staut. Det viser at vi har gjort noe riktig. Et høydepunkt i karrieren så langt, sier Berg Enger.

Berg Enger er fornøyd med det året som har gått så langt.

– Vi har som band fått til mye bra dette året. Selv har jeg ikke drevet så profesjonelt med musikk før som dette året med Spelloppmaker, legger Berg Enger til.

Elverum er musikkhovedstaden

Bandmedlemmene har drevet aktivt med musikk opp gjennom årene, og Berg Enger sier de fleste gutta kan takke Elverum, «hovedstaden for musikk», for interessen og utviklingen for musikken gjennom årene.

I skrivende stund har Spelloppmaker allerede 25.000 avspillinger på SoundCloud, og bandet har også nylig sluppet sitt album «Vil du væra med» på forskjellige digitale plattformer som iTunes og Spotify.

– Det er viktig å jobbe seriøst og prøve å lage musikk som andre liker skal man komme så langt som mulig, sier Berg Enger.

Gutta tjuvstarter sitt ettårsjubileum i helga, og håper flest mulig tar turen og opplever solungcountry med høy kvalitet.

– Vi er klare for å ha det gøy på scenen, og håper flest mulig tar turen. Det har ikke blitt så mye frierbrev ennå, men kanskje de kommer etter lørdag, humrer Berg Enger.