Det er litt over et år siden Hans Petter Carlsson kjøpte sin egen arbeidsplass og tok over Meglerhuset Bjerke etter Mona Bjerke. Meglerfirmaet byttet navn til Meglerhuset Innlandet, og nå går det så det suser.

Vi er nå inne i en tid der det er stor interesse for å både selge og kjøpe boliger, og det merkes hos Meglerhuset Innlandet.

- Ja, nå er det høysesong og mye å drive med. Det er jo bare positivt, sier Hans Petter Carlsson.

Ingen oljekrise

Prisnivået på boliger og eiendommer i Elverum og Hedmark generelt, er stigende. Men det har ikke blitt noen salgsrekord i det siste.

- Vi har boliger og eiendommer som selges for tre til fire millioner kroner, men det er ikke et høyt prisnivå i Elverum. Vi ser jo at det har blitt omsatt boliger for over sju millioner kroner. Det er nok litt høyt, sier Hans Petter Carlsson.

Boligene blir ikke liggende ute så lenge før de blir solgt, og noen blir også solgt over takst.

- Boligmarkedet i Elverum er godt. Vi kan vel ikke si at «oljekrisa» har nådd boligmarkedet her i Elverum, riktig enda i alle fall, sier Hans Petter Carlsson.

Mer attraktivt

Som eiendomsmegler så ser man jo gode tendenser i markedet, og ikke minst interessen for å flytte til en region. Og Carlsson kan melde at det ser positivt ut for Elverum.

- Jeg synes at boligmarkedet i Elverum er bra, og vi ser en økende interesse for å flytte til Elverum. Det har nok blitt litt mer attraktivt å bo i Elverum, sier Hans Petter Carlsson.

Meglerhuset Innlandet er ikke tilknyttet noen stor kjede, og står på egne ben. Det ser Carlsson på som bare positivt.

- Vi klarer oss fint alene vi. Meglerhuset Innlandet er et frittstående foretak, og vi synes vi har en god kundemasse. Og det viktigste for oss er jo at kundene er fornøyde, noe de har gitt uttrykk for, avslutter Hans Petter Carlsson.