Trener, Michael Apelgren, legger ikke skjul på at fokuset har ligget på bragden Elverum Håndball Herrer gjorde mot Montpellier søndag kveld. 32-31-seieren har blitt feiret, men på edruelig vis.

Nå er tiden inne for å legge den kampen bak seg, og se fremover mot GRUNDIGligaspill mot St. Hallvard.

- Denne kampen blir en test på vår ydmykhet. Nå gjelder det å innse at kampen mot Montpellier er historie og nå skal vi nullstille oss. Først og fremst blir dette en prøvelse på det mentale, sier Michael Apelgren.

Vanskelig å nullstille seg

Han har gjennom disse dagene etter kampen mot franskmennene søndag kveld, blitt kontaktet og fått mange gratulasjoner. Da blir det litt ekstra vanskelig å ta tankene bort fra den kampen og se fremover, innrømmer Apelgren.

- Jeg har blitt stoppet oftere på gata nå og når vi kommer inn i det lokale bakeriet får vi gratulasjoner og applaus. Det er nesten litt absurd, smiler Apelgren.

Nå venter en minst like stor oppgave som søndag kveld. St. Hallvard skal bekjempes i Reistad hallen, og på papiret kan ikke laget fra Drammen sammenlignes med Montpellier. Michael tror at prøvelsene blir minst like store.

- Vi må snakke sammen og prøve å løfte hverandre opp. For vi vet vi er gode, men vi er ikke verdensmestre. Derfor gjelder det nå å være ydmyke. Om vi spiller på 50 prosent i kampen mot St. Hallvard, så taper vi, konstaterer svensken.

Håndballguttene har fått mer oppmerksomhet de siste dagene, og Apelgren sier det kommer til å bli vanskelig å fokusere på kampen onsdag kveld.

- Vi må passe på å nyte kampen som vi spilte mot Montpellier. Men samtidig må vi være ydmyke og se at vi også kan spille god håndball mot bunnlag i Grundigligaen. Vi er rett og slett gode på håndballbanen om dagen, men kampen skal spilles og St. Hallvard er sterke, advarer Michael Apelgren.

Kontringssterke

Den store styrken til St. Hallvard, slik elverumtreneren ser det, er kontringene. De er et raskt lag med god spillestil. Sjøl om laget fra Drammen ikke har vunnet en kamp ennå, så kan den seieren komme mot Elverum. Derfor sier Apelgren at hjemløpet blir viktig i onsdagens kamp.

- Den største faren jeg ser det, er at de er sterke i kontringsspillet sitt. Om vi slurver hjem i forsvar, så kommer de veldig raskt. Så om vi ikke inviterer St. Hallvard på lette kontringer, så skal vi vinne onsdagens kamp, smiler Michael Aplegren.

Treneren håper han kan gi noen av spillerne som ikke har fått så mye spilletid denne sesongen, muligheten til å vise seg frem mot St. Hallvard.

- Det er noen spillere som ikke har spilt så mange kamper i det siste, og de får nok tillitt. Samtidig når man går på banen så vil man prestere bra. Slik er det også for meg som trener, for jeg vil ikke sitte på bussen hjem til Elverum og føle at jeg kunne gjort så mye mer for å vinne. Det er en følelse jeg hater, avslører svensken og legger til:

- Vi skal vinne mot St. Hallvard uansett hva de har å komme med, avslutter Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herre.

Hør kampen på radioen

Som vanlig kan du høre alle kamper Elverum Håndball Herrer spiller, på ElverumsRadioen. Du kan høre ElverumsRadioen på DAB, FM, nettradio og app på mobil. Kampen starter klokka 18.00, og sendinga fra Reistad Arena.