Det var hele 43 klubber som ønsket å være med i Champions League denne sesongen. Men det var bare 28 plasser, noe som gjorde at det ble tøffere å kjempe om en plass. Men på grunn av prestasjoner, rammen rundt kampene og klubben i seg sjøl, så fikk Elverum Håndball Herrer den siste ledige plassen i gruppespillet.

Trener i Elverum Håndball Herrer, Michael Apelgren, forteller at det var stort å få komme til gruppespillet for andre året på rad.

- Det var ganske fantastisk når vi fikk beskjeden. Vi har vært en del nervøse foran offentliggjøringen, sjøl om vi har vært optimister og trodd at det skulle gå bra, så er det lag som har tatt mer poeng enn oss i Champions League, som ikke fikk være med. Så det som tiltaler oss er at vi er en håndballnasjon i fremgang og alt arbeidet som gjøres rundt klubben, utenom det som skjer på banen også, sier Michael Apelgren.

En stor anerkjennelse

Apelgren drar frem blant annet jobben som dugnadsgjengen legger ned, som noe som kan ha tippet vektskålen over i vårt favør.

- Jeg synes dette er en stor anerkjennelse. Det viser at alt henger sammen og at alt arbeidet som gjøres i forbindelse med kampdagene er viktig. Ute i Europa gjelder alle parametere, alt fra interesse til dugnadsarbeidernes innsats. Alt dette teller når vi skal inn i Champions League, og derfor er dette en stor anarkjennelse for klubben, sier Michael Apelgren.

Elverum-treneren kan ikke få rost alle som trenger det, godt nok. Han er bare veldig stolt over det de har fått til i Elverum.

Fredag denne uka, deles gruppe C og D inn i nettopp C og D. Da får vi vite hvem vi skal møte i gruppespillet.

Elverum sist seedet

Spenningen er nærmest til å ta å føle på, når seedingen i gruppene ble sluppet mandag kveld. Elverum er dårligst seedet i gruppe C og D, og det blir spennende og se hvem vi skal møte. Apelgren gleder seg til trekningen som foregår fredag denne uka, og ser frem til å møte lag de har muligheter for å slå.

- Lag som Metalurg, Chekhovskie Medvedi og Montpellier har vi slått før. Så det er ikke helt uoverkommelig å skulle ta noen seiere om vi kommer i gruppe med disse lagene. Vi synes vi sjøl er ganske gode og vi er ikke med for å se å lære, vi er med i Champions League for å ta poeng, sier Michael Apelgren.

Han håper på at Elverum nå får nye motstandere, men det vet man ikke før fredag kveld da trekningen skal skje i Ljubljana Slott.

- Vi ønsker å kunne møte andre lag enn vi har møtt tidligere. Dra til nye steder, nye motstandere som kan lære oss ting slik at vi kan utvikle oss og bli enda bedre, sier Apelgren.

Her er seeingen i Gruppe C&D:

Pot1: Abanca Ademar Leon - HC Metalurg

Pot2: Skjern Håndball - HC Motor Zaporozhye

Pot3: RK Gorenje Velenje - Montpellier Handball

Pot4: Kadetten Schaffhausen - Besiktas Mogasz HT

Pot5: Chekhovskie Medvedi - Dinamo Bucuresti

Pot6: Elverum Håndball Herrer - Vinner av kvalifiseringen

Det betyr at Elverum Håndball Herrer ikke kan møte vinneren av kvalifiseringsrunden, som består av Sporting CP, Cocks, Tatran Presov og Alpla HC Hard.

Vi vil komme tilbake til hvilke lag Elverum havner i gruppe med fredag kveld.