- Dette er en bra gruppe for oss, en tøff men morsom gruppe. Det som er bra er at vi får noen nye klubber og land vi skal besøke og kjempe om to poeng. Men det blir tøft, for det er god motstand som venter oss i gruppespillet, sier en delvis fornøyd Apelgren.

Han hadde på forhånd ønsket å møte lag Elverum ikke har møtt tidligere, noe han delvis har fått oppfylt.

- Jeg er kjempeglad for at vi slapp å møte HC Metalurg fra Makedonia igjen. Vi har møtt de to år på rad nå, og det var bra at vi nå ikke skal møte de. På en annen måte, kan man si at det var litt dumt at vi skal møte Ademar (Leon fra Spania) i stedet for Metalurg. Men vi skal kjempe like mye om poengene for det, smiler Michael Apelgren.

Kunne vært verre

Den svenske treneren er veldig fornøyd med at vi havnet i gruppe C. Grunnen er motstanderlagene i gruppe D.

- Om man ser på gruppe D, så hadde det blitt veldig mange turer til øst-Europa. Nå slipper vi med én tur, og det til gjengjeld i hovedstaden i Romania, București. Så om vi skal se på reisene vi får denne sesongen, så er det flotte og morsome steder å besøke, forteller Apelgren.

Men Elverum får ikke poengene bare ved å besøke stedene, de må også vinne kampene.

- Ja, vi må vinne kampene. Og jeg tror nok at de andre lagene i gruppa vår ser på oss som et lett bytte. De tipper nok oss ganske langt nede og slik sett ingen trussel. Men vi er med i denne turneringen for å vinne kamper og vise at vi er gode nok til å være med, opplyser den svenske treneren.

Sterk skandinavisk motstand

Nok en gang skal Elverum Håndball Herrer spille mot Skjern Håndball fra Danmark. Sist lagene møttes ble det to tap for Elverum. Noe Micke vil endre på.

- Vi var ikke fornøyde med kampene våre mot Skjern sist vi møttes i Champions League. Så vi er revansjesugne og går «all in» for å ta to seiere mot Skjern, sier Apelgren og legger til:

- De er det laget vi har tapt klarest mot i vår tid i Champions League. I de andre kampene har vi vært nærme en seier, eller vært med å kjempet helt inn. Skjern er egentlig det laget som har slått oss ganske kraftig i begge kampene vi har møtt dem, forteller den svenske treneren.

Et annet lag Elverum skal bryne seg på, som de gjorde i første sesongen de var med i Champions League, er Kadetten Schaffhausen fra Sveits. Elverum vant den første kampen de spilte i Champions League, nettopp mot Kadetten Schaffhausen. Det var Luka Mitrovic som satte det avgjørende målet fra høyrebacken bare sekunder før slutt.

Og nå håper Apelgren på en reprise.

- Ja, vi må bare håpe på det, ler svensken.

Nye lag er ofte vanskelige

Et annet lag Elverum skal opp mot, er Dynamo Bucuresti fra Romania. Apelgren har mange tanker rundt det laget.

- De er et «lurigt» lag og har mange spennende navn på blokka, men også mange spennende spillere som er på veg til klubben. Så det blir spennende å se hvilke spillere de verver nå helt på tampen, sier Apelgren og legger til:

- Bucuresti har gode spillere på alle posisjoner, og de er ikke uslålig. Men det kommer til å bli veldig tøft for oss å kunne ta poeng mot et slikt lag.

Men Elverum Håndball Herrer har ikke blitt med i Champions League for å tape kamper. Og Michael Apelgren har tro på at vi også kan overrakse denne sesongen.

- Vi har alltid tro på oss sjøl og tro på at vi kan kjempe om poengene, og kanskje vinne alle poengene vi kjemper om. Det er viktig og ha den innstillingen, ellers har vi ikke noe på håndballbanen å gjøre. Sjøl om de andre lagene i gruppa kanskje ikke har så stor tro på oss, skal vi i alle fall ha det sjøl. Og ja, vi skal overrakse i år også, avslutter Michael Apelgren.

Disse lagene møter Elverum i Gruppe C:

Abanca Ademar Leon (ESP)
Skjern Handball (DEN)
RK Gorenje Velenje (SLO)
Kadetten Schaffhausen (SUI)
Dinamo Bucuresti (ROU)
Elverum HH (NOR)