– The World Scholar's Cup er rett og slett en feiring av læring. Sagt på en litt annen måte så er det en veldig lærerik og morsom kunnskapskonkurranse, sier rektor på ELVIS Ole Frode Mikkelsgård. 

Fra 23.- til 24. april kommer det til å være mellom 100 og 120 deltakere fra hele Norge på ELVIS. Konkurransen er både for elever i grunnskolen og på videregående skole.

– Vi har to divisjoner, én junior for elever fra 10- til 14 år, og én senior for elever over 15 år. Derfor kan for eksempel elever på barneskolen være på lag med elever fra ungdomsskolen, forklarer Mikkelsgård.

Fire forskjellige disiplner 

The World Scholar's Cup har aldri før vært arrangert i Norge, og rektoren ser fram til å være vertskap for konkurransen.

– Dette blir første gang det kjøres en ordinær runde her i landet, og vi synes jo det er veldig naturlig at det skjer akkurat på Elverum, smiler han.

Deltakerne konkurrerer i fire forskjellige disipliner, og temaet er «en ikke perfekt verden».

– Konkurransen består av en lagdebatt, samskriving, en individuell kunnskapstest og til slutt en type quiz. Elevene kan samarbeide og deltar i lag på tre personer, opplyser Mikkelsgård.

Unik erfaring

I tillegg til heder og ære får vinneren mulighet til å kvalifisere seg til internasjonale konkurranser.

– Vi har bestemt av hvis et lag fra Elverum videregående skole kvalifiserer seg, så skal vi sende dem til en global finalerunde i Bangkok, sier rektoren.

Han påpeker at alle deltakerne likevel er vinnere, fordi de får helt unike erfaringer ved å delta på en slik type kunnskapskonkurranse. 

kunnskap på agendaen

– Dette er med på å sette betydningen av kunnskap og læring på agendaen, noe vi som skole selvfølgelig er veldig opptatt av, sier Mikkelsgård.

Han ser fram til et morsomt, sosialt og hyggelig arrangement, og håper å se mange blide elever i ulike aldre på ELVIS i helga.   

– Det blir også mulighet for besøkende som ønsker en liten smakebit på hva dette dreier seg om til å ta turen innom, forteller rektoren.