Elverumtrener, Michael Apelgren, går så langt som å kalle Børresen for en legende.

- Det han gjorde under kampen mot ØIF Arendal søndag, gjør han en stor legende. Han gikk av banen med skade i 1. omgang. Og det han gjør ved å spille ut kampen er bare helt rått. Børresen skulle skaffe Elverum et nytt gull, det var det han skulle gjøre som avslutning på karrieren. Det han gjør i kveld er heroisk, sier Michael Apelgren.

Børresen får altså gode skussmål av sjefen, og nå håper han sjøl på en litt mer avslappet hverdag.

Dramatisk avslutning

Aleksander Børresen måtte få hjelp av banen etter vel 28 minutter av 1. omgang i finalekampen mot ØIF Arendal søndag kveld. Han hadde hatt et hardt møte med Arendals André Jørgensen Hofstøl.

- Jeg går ut for å ta André Jørgensen, men så lander jeg litt feil og kneet bøyer seg andre vegen enn det dét vanligvis gjør. Så da blei det ben mot ben, og det gjorde ikke noe godt. Det gjør veldig vondt der og da, men jeg var proppfull av adrenalin og blei med i 2. omgang. Jeg tror det blir verre i morgen, sier Aleksander Børresen.

Avgjørelsen om at han skulle legge håndballskoa på hylla, var tatt for lenge siden. Og det blir litt rart og ikke skulle spille håndball mer, men det er litt godt også, medgir Børresen.

- Det er godt egentlig å ha spilt min siste håndballkamp. Det har vært bestemt lenge, og jeg har visst at denne dagen kom til å komme. Men spør du meg uti august og september, så kan det hende du får et annet svar, sier Aleksander Børresen.

Mange gode minner

Børresen legger bak seg en lang karriere i Elverum Håndball Herrer, og han har vunnet alle gullene Elverum kan ta i Norsk liga.

Men de beste minnene fra tiden til Aleksander Børresen i elverumsdrakta, så må det være de første gullmedaljene.

- Det må nok være de gangene vi har tatt det første gullet i alt. Første gangen vi tok cupgull, seriegull og sluttspillgull. Men også debuten vi hadde i Champions League. Vi slo Kadetten Schaffhausen med ett mål med scoring av Luka Mitrovic i siste spillesekund. Den kommer til å sitte i ganske lenge, avslutter Aleksander Børresen.