Stig Rune Reiten, Stein Houmsmoen, Yngre Kristmoen, Knut Johansen og Per Håkon Svendsen utgjør 2017-versjonen av Teencats. Og det er ingen tvil om at Teencats var populære på 80- og 90-tallet. Så populære at de på begynnelsen av 2000-tallet bestemte seg for å oppløse bandet og legge rocken på hylla.

Nå vel 16 år senere, tar de frem igjen skinnjakkene, de flotte skoa og ikke minst den stilige hårfrisyren og synger raskere enn de noen gang har gjort.

- Teencats har vel aldri vært død, det har alltid vært der. Etter at vi hadde vært på lange turnéer og reiser, så var vi slitne. Så i 2001 la vi ned, og siden har årene gått. Nå var tiden moden for å opp igjen Teencats, og det låter akkurat som vi gjore på 80-tallet, sier Stig Rune Reiten.

Et stort fenomen

Det er ingen tvil om at Teencats var store, noe interessen rundt comebacket har vist. Reiten er overrasket over hvor god mottakelse de har fått etter at nyheten ble sluppet på Facebook.

- Teencats var store, men vi er kanskje større den dag i dag. Ute i Europa oppdager stadig flere ungdommer musikken vår, og jeg er veldig overrasket over fenomenet. Det er en stor greie, og det er bare å «Google» Teencats, så ser du hva jeg snakker om, smiler Stig Rune Reiten.

Reiten er som sagt ikke alene, og med seg har han en annen som har deltatt i Teencats tidligere, nemlig Stein Houmsmoen.

- Det var ikke vanskelig å bestemme seg når tilbudet om et comeback kom. Vi var spillesugne alle sammen, og da ga svaret seg sjøl, sier Houmsmoen.

Full fart og rock 'n' roll

Yngve Kristmoen er ny i Teencats, og gleder seg til å spille med de andre.

- Teencats alà 2017 er full fart og du klarer ikke sitte rolig å høre på, sier Yngve Kristmoen.

Reiten forteller at Teencats har gjort som mange andre band, byttet ut noe av mannskapet. Men det er ingen dramatikk i dette. Og han liker den nye «sounden» av Teencats.

- Det er full trøkk som Yngve sier, men etter at vi nå har spilt litt låter det ganske bra. For de som har hørt oss før, så låter det litt mer «back to basic». For jeg skal være ærlig og si at det ble kanskje litt for kommersielt mot slutten, men nå er vi tilbake til våre røtter, sier Stig Rune Reiten.

Kristmoen tror det blir spennende å spille med Teencats. Og sjøl har han musikalsk bagrunn fra 80-tallet.

- Jeg har ikke spilt i Teencats før, men ble med nå. Jeg har spilt i andre band som spilte på samme tid som Teencats spilte. Og når forespørselen kom om jeg ville være med, så var det ikke vanskelig å takke ja, sier Yngve Kristmoen.

Lever og ånder for rocken

Stein Rune Rieten har nærmest levd og åndet for rockemusikken gjennom hele livet, og nå får han endelig gjøre det han vil aller mest igjen. Nemlig drive med musikken.

- Ja det er klart vi brenner for dette. Rock 'n' roll er bare helt udødelig. Det er mange som går tilbake til røttene sine, og for meg er dette helt naturlig at vi kjører rock 'n' roll. Og det er også identiteten min, sånn er det bare, avslutter Stig Rune Reiten.

Fredag 12. mai spiller de sin første konsert etter comebacket, noe de gjør på Soundgarden i Elverum. Senere er planen at de skal på turné i blant annet Sverige og kanskje til Italia, avslører Reiten og de andre bandmedlemmene i Teencats.