Hovedtaleren på 1. mai markeringa i Leiret i år er nestleder i LO, Tor-Arne Solbakken. 

– Etter han skal noen unge appellanter snakke. Vi har satsa på ungdommen denne gangen, så den første som skal ha en appell etter Tor-Arne Solbakken er Magnus Stenseth fra Arbeiderpartiet. Så skal Hilde Mari Bjørke fra SV Hedmark ha en appell, og Christina Beck Jørgensen fra Fagforbundet Ung, forteller leder av LO i Elverum Tor Kristian Godlien.

Likt program som tidligere

– Programmet for 1. mai i år består av mye av det samme som har vært før. Det er en kjent agenda for de fleste, sier Godlien. 

Det hele starter på Lille Gråberg med frokost og tale ved Anette Trettebergstuen.

– Etterpå er det solidaritetsgudstjeneste i kirka med Ole Kristian Bonden som prest. Her er også janitsjaren med, så det er veldig ålreit å ta en tur til kirka for de som ønsker det, sier Godlien.

Der blir det også appell ved Tone Merete Sønsterud som sitter på Stortinget fra Arbeiderpartiet.

– Videre blir det togoppstilling ved Rådhuset, og bekransning av Skogarbeiderbautaen i Elvarheimparken. I tillegg til appell ved Ingrid Hvidsten Gabrielsen fra SV. Toget går vanlig runde bort til Moen og kommer tilbake til hovedarrangementet i Festsalen ved Rådhuset, opplyser LO-lederen.

Håper mange blir med

Engasjementet rundt 1. mai i Elverum har vært ganske bra i alle år.

– Det er vi stolte av, men det kunne selvfølgelig alltid vært bedre. Som regel har været mye å si for hvor mange som kommer, sier lederen.

Han håper mange blir med på søndagens markering.

– Nå får vi en fra LO opp hit, og da er det ikke bare politisk - da er det faktisk fagbevegelsen som har 1. mai. Det burde folk tenke litt på, sier han. 

Hovedparolen i år er "Arbeid til alle", og Godlien synes det er veldig viktig at folk har noe å gjøre for å få ting til å fungere i Norge.