Håndballgutta dro til Moskva onsdag formiddag, og har stor tro på seier og poeng med hjem i bagasjen. Rundt 36 timer skal elverumspillerne tilbringe på Russisk jord, uten at det bekymrer spillerne. Det de tenker på er hvordan de skal vinne kampen.

Og nettopp det kan være et meget godt spørsmål. For det er ikke verdens bredeste stall som Michael Apelgren og Raymond Hamar har å benytte i Russland. Tidligere har vi meldt at André Lindboe ble igjen hjemme grunnet en høygravid samboer. Og Erik Toft er ute i tre-fire uker og er tidligst klar til bortekampen mot ØIF Arendal 17. desember.

Men elverumtreneren har allikevel stor tro på seier, og at Elverum skal gi russerne god motstand.

- Sist møte ble det ett poeng og uavgjort i Terningen Arena. Det var en kamp som etterpå ble preget av skuffelse og glede. Det var mye bra vi gjorde i den kampen, men nå møter vi de på deres egen hjemmebane, så vi spiller med press, sier Michael Apelgren.

Men det er ikke slik at Elverum Håndball Herrer har presset i kampen. For med fem poeng og omtrent en umulig oppgave å gå videre til 16-delsfinale, så er det ikke et slikt press Elverum har på seg.

- Det er et skadeskutt Elverum som drar til Russland

Elverum Håndball Herrer har til dags dato ikke slitt veldig med skader, men det kommer en tid for alt. Og skade-tiden har virkelig kommet for Elverum. I tillegg til Erik Toft, er også Petter Øverby ute med skade. Det er usikkert om han spiller torsdagens kamp, grunnet en belastningsskade i foten. Før laget dro til Russland, konstaterte Petter Øverby at han var forberedt på å spille.

Michael Apelgren er fult klar over at Elverum drar til Russland med en smalere tropp enn det som møtte Chekhovskie Medvedi i Terningen Arena i høst.

- Det største spørsmålet er om vi tør bruke Petter Øverby. Og med de andre ute, så er det et skadeskutt Elverum som drar til Russland for å kjempe om poengene. Og vi har lave skuldre, sier Michael Apelgren og legger til:

- Vi er inne i en litt tøff periode nå og kjenner på kroppen at vi har et tøft kampprogram og har fått skader. Vi har til og med hatt Josef Pujol inne til røntgen for hånden sin. I tillegg er vi slitne og noen er ute med noen småskader. Men nå gjelder det å bite tenne sammen og vi vet at det skulle komme med skader og motbakke. Nå er vi inne i den tøffe perioden hvor det gjelder å fortsette å krige, sier Michael Apelgren.

Stort lag

Russerne har gjort en god sesong så langt, og i Champions League smalt det veldig forrige runde hvor russerne vant overraskende borte mot Naturhouse La Rioja. Noe svensken har fått med seg.

- De er store og tøffe, de er gode og vant mot La Rioja. Chekhovskie Medvedi er et godt lag men vi skal gi alt, og jeg sitter igjen med en god følelse i kroppen. Vi skal kjempe om poengene, men vi spiller ikke med et press på oss om at vi må vinne, sier Michael Apelgren.

Sjansen for videre avansement fra gruppespillet er så og si utopisk. Men Apelgren vil ikke gi opp å ta flere poeng.

- Målet vårt er at vi skal kjempe om poengene i hver kamp, noe vi fortsatt skal gjøre. Sjansene er minimale for å gå videre fra gruppespillet, men samtidig visste vi når vi gikk inn i Champions League at sjansene var små. Vi har vært skuffet over resultatet i flere av kampene, sjøl om vi egentlig ikke skulle vært det. Da har vi oppnådd noe, og vi skal fortsatt være med å kjempe og bevise at vi har noe i Champions League å gjøre, sier Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer.

Følg kampen på radioen

Om teknikken står oss bi, kan du som alltid høre Elverum Håndball Herrers kamper direkte på ElverumsRadioen. Følg med fra 16.30 torsdag ettermiddag og følg Chekhovskie Medvedi - Elverum direkte.