- Vi jobber nå med spillere både våre egne og andre spillere. Akkurat nå jobber vi med Tine Poklar og Tamas Ivancsik. Planen deres var å være i Elverum som et utstillingsvindu, men de trives veldig godt og det er en mulighet for at de skal fortsette, sier Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg.

Med kun tre spillere på kontrakt også etter sesongen, så har sportslig utvalg en jobb og gjøre. De spillerne som har kontrakt er Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien og Aleksander Børresen. Resten av spillerne har kontrakt som varer ut sesongen.

Ingen kontrakter så langt underskrevet

Myhre kan fortelle at det så langt ikke er noen spillere uten kontrakt neste sesong, som har skrevet under ennå. Men at utsiktene fremover ser bra ut.

- Champions League er en arena hvor man kan få vist seg frem. Spillere som kommer til Elverum kommer hit for å vise seg frem, for så å dra igjen. Elverum vil aldri kunne komme til å bli verdens beste lag, men vi er et lag som hevder seg og kan være et fint stoppested for store spillere, sier Nils Kristian Myhre.

Han kan fortelle at kontraktarbeidet allerede er godt i gang, og at alle de spillerne som styret og sportslig utvalg vil ha med videre, vil bli kontaktet innen 15. januar.

- Hadde du spurt meg om jeg ville signere samme lag med det samme lønnsbudsjettet, så hadde jeg ikke vært i tvil. Dessverre er det slik at når vi gjør det bra i Champions League, så blir spillerne også mer attraktive. Det byr på utfordringer når vi nå ønsker å signere flere av spillerne videre, sier Nils Kristian Myhre.

Ingen nær signering

Tamas Ivancsik og Tine Poklar har lyst til å bli med videre, men det er en stund til man kan komme med nyheten om at disse spillerne har signert en ny kontrakt.

- Jeg tror ikke vi blir enige før jul. Vi har spilt veldig godt i Champions League denne sesongen og det har vært en flott utstillingsarena for spillerne. Derfor så ønsker spillerne og sjekke sine muligheter med andre klubber. Vi ønsker svar så fort som mulig, så det er i det grensesnittet der vi nå diskuterer, sier Nils Kristian Myhre.

Arbeidet har som sagt startet tidligere enn andre år, mye av grunnen til dette er at attraktiviteten rundt Elverum er større nå enn før. Det er både positivt og negativt skal vi tro Myhre.

- Vi startet arbeidene med kontrakter tidlig fordi Elverum er mer attraktiv nå enn før. Og vi ønsker å ha med oss så mange som mulig fra dagens stall videre. Vi ser at Elverum har vokst og flere spillere utenfor Elverum melder seg også. Så skulle det være slik at noen reiser, er jeg ganske sikkert på at vi får gode spillere inn igjen, sier Nils Kristian Myhre.

Beste pakka

Interessen rundt Elverum har økt. Mye av grunnen til det er nok deltakelse i Champions League, men Myhre mener at mye også kan være den totale pakka.

- Vi må ha litt is i magen. Det er ingen lag i Norge som matcher oss med 1.700 tilskuere hver kamp, Elverum som håndballby, medieinteressen, Taigan og de frivillige. Vi har det beste produktet, og da må vi stole litt på det når vi skal velge hvilke spillere vi skal ha i stallen, sier Nils Kristian Myhre.

Myhre røper at også interessen fra spillere hjemme i Norge har økt den siste tiden, men det er fortsatt noen som ikke ønsker seg til «skogen».

- Ja, vi merker økt interesse fra Norge. Og det er litt forskjellig hvor de kommer fra, de som vi har vært i kontakt med. Men her er det også forskjeller. Bor spilleren i Bækkelaget er det vanskelig, men bor de i resten av Norge så er det muligheter, avslutter Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg i klubben.