• DOBBEL FEIRING: Karoline Klæva fikk 10 års medalje, på 18 årsdagen sin.

I vår serie om Elverum Barne- og Ungdomskorps (EBU) i deres jubileumsår skal vi nå vie litt plass til å hedre noen av de som er med i korpset.

Tirsdag er korpsdag i EBU. Slik har det alltid vært. Men tirsdag 16. mai tok korpset det litt piano, for dagen derpå vet medlemmene hva krever.

Bursdagfest nummer to – med stjernedryss

EBU er 20 år i år, og benytter alle muligheter til å feire seg selv. 16. mai  var det pyntet til bursdagsfest og høytidelig utdeling av stjerner og snorer. Medlemmene får ei stjerne for hvert år de har deltatt i korpset og snor etter fem år. For enkelte medlemmer begynner det å blir trangt på kragen. EBU har en god stamme med medlemmer som har deltatt i mange år.

- Dere gjør en viktig aktivitet, og jeg ser at dere har det hyggelig sammen, selv om det er spredning i alder på medlemmene, sa Rustad.

Hun var stolt av å kunne delta og overrekke stjerner, og stemte i bursdagsangen.

– Vi må synge den fineste sangen som finnes for 20-års jubilanten, nemlig «hurra for deg» og sangen går også til 18 åringene i korpset. Dere er viktige forbilder og gode ambassadører, sa Kultursjefen.

Klarinettisten, Karoline Klæva, hadde nemlig også bursdag 16. mai. Samuel Bråten har flyttet til Elverum for å gå på videregående skole, og blitt en viktig resurs i korpset, med baryton som hovedinstrument. Han hadde bursdag kun få dager før EBUs bursdagsfest, og fikk sin påskjønnelse med både sang og stjerner.

Karoline Klæva fikk dessuten 10-års medalje som bevis på lang og tro tjeneste i skolekorpset.

– Det tror jeg ikke har skjedd i vårt korps tidligere, at vi har delt ut 10-årsmedaljer, sa styreleder Heidi Irene Hornsletten da hun delte ut diplom.

Bær den med ære

Korps er Norges største frivillige kulturorganisasjon. Det er om lag 70,000 unge og eldre som spiller i korps i Norge. 17. mai er en stor korpsdag og med svingninger i medlemsmassen de senere årene, har flere fått merke hva korps betyr for stemningen på nasjonaldagene. EBU har hatt en stabil gruppe på om lag 20 til 25 medlemmer de siste årene, «og i år som i fjor og året før der og…», stilte de med nypussede sko og press i buksa på Speiderhuset til flaggheising, kl 0800, 17. mai. Deretter gikk det slag i slag i fem timer, med spilling på bautaen på Folkehøgskolen, marsjering i barnetoget og oppvisning på rådhustrappa.

– Jeg har fulgt med dere i mange år og vet at det å spille i et korps gir dere glede i mange år framover. Og så vet jeg at 17. mai er en fin dag, men også slitsom og at bena også kan bli vonde i noen dager etterpå, etter all marsjeringen, sa Kultursjefen med glimt i øyet, og la til:

- Korps er viktig. Dere gjør en fantastisk jobb, så sy stjernen på kragen og «bær den med ære», avsluttet hun.