• ORDFØRERNE: Inviterte ordførere var til stede, og delte ut blomsterhilsen til de nye statsborgerne i sine kommuner. (Foto: Privat)

– Det var en høytidelig og fin seremoni, med veldig mange deltakere i år, forteller ordfører i Elverum, Erik Hanstad. 

På forhånd var 177 nye statsborgere fra hele fylket påmeldt til seremonien, og 22 av disse er bosatt i Elverum.  

Fra 11 forskjellige nasjoner

– Jeg tror alle de påmeldte elverumsingene er her. De er fra 11 forskjellige nasjoner, og det innebærer alt fra Danmark til Afghanistan, Filippinene og Burma, forteller ordføreren. 

Til sammen var om lag 490 personer i Terningen Arena lørdag. Da medregnet alle de nye statsborgerne, ordførere og øvrige gjester.

– Selv om mange av de nye statsborgerne har bodd her noen år, så setter vi pris på dem og har en felles glede av at de nå er norske statsborgere, og ikke minst elverumsinger, sier Hanstad. 

Han kunne melde om bare blide folk, og en fin ramme rundt arrangementet i Terningen.

tradisjon på Terningen arena

Det hele startet med at fylkesmann i Hedmark, Sigbjørn Johnsen, ønsket velkommen. Det var også flere musikalske innslag, og tale ved ordfører på Tynset, Merete Myhre Moen. 

Alle de nye statsborgerne fikk med seg blomsterhilsen fra ordføreren i deres hjemkommune, og en gavebok fra fylkesmannen. 

Seremonien ble avsluttet med første og siste vers av nasjonalsangen.   

– Jeg synes det er veldig fint at det har blitt en tradisjon å holde Statsborgerseremonien på Terningen Arena. Det er godt tilrettelagt her, sier Hanstad.