• FULLSATT KIRKE: Det var mange som hadde tatt turen til Hernes lørdag kveld. (Foto: Privat)

– Vi var nok om lag 200 personer til sammen lørdag kveld. Det var veldig hyggelig at så mange venner og familie tok turen, sier Olav Hagen. 

I tillegg til at mange hernesinger møtte opp i kirka, reiste folk langt for å høre på «Bæssfar og je'». Både fra Oslo, Trondheim og Rendalen, for å nevne noe. 

– Akkurat slik jeg drømte om

– Kirka var bortimot full. Vi hadde nok kunnet klemt inn noen flere også, men jeg er veldig fornøyd med oppmøtet sier Hagen. 

Han kan se tilbake på en fin periode med planlegging og øving, og synes nesten det er litt vemodig at det hele er over. 

– Men jeg sitter her med en veldig god følelse. Den musikalske rammen ble akkurat slik jeg hadde drømt om, takket være alle de gode musikerne og sangerne som var med, sier han.

Foruten han selv bestod teamet bak konserten av Harald Juliussen på bass, Karin Kittelsen på vokal, James W. Dickenson på piano, Henry Slaatten på trommer og Hernes Korforening, under ledelse av dirigent Marianne Olasdatter Strand.

Hele kirka sang hernessangen

Tilbakemeldingene på konserten har vært gode, og Hagen tror mange lærte noe nytt om bestefaren Olaf Hagen. 

– Jeg har fått tilbakemeldinger om at ganske mange ble opplyst over hvilken utrolig person bæssfar var, og hva han har betydd for Hernes, sier han.

Det nest siste nummeret for kvelden var Hernessangen, som bestefaren skrev tekst og melodi til, og hele kirka var med og sang sammen med koret. 

Konserten ble avsluttet med låta «What a wonderful world».