Årets miljøuke i Sørskogbygda er godt igang, og tirsdag snekret elevene trehytter for å lære om samarbeid og matte i praksis. 

– Vi har fått liksompenger som vi kjøper materiale for, så lager vi en arbeidstegning som vi må få godkjent av lærerne, og så kan vi bygge hytta, forteller Emilie Strømsnes, som går i 7. klasse ved Sørskogbygda skole.

god tradisjon

Hun sier videre at poenget med miljøuka er å være snille og hyggelige mot hverandre, og 7. klasse skal være gode forbilder for 1. klasse.

– Dette er noe vi har fast én gang i året, der fokuset er på sosiale ferdigheter, samarbeid og hvordan vi er med hverandre, sier lærer på Sørskogbygda skole, Nils Magne Seim.

Men hvorfor akkurat hyttebygging?

– Du får jo mye praksis ved å bygge ei hytte, både innen matematikk og samarbeid. Dette har vi hatt i mange år, og det er noe som fungerer, sier han.

Skulle gjerne hatt flere miljøuker

Hele skolen er med på prosjektet, og læreren skulle ønske de kunne gjøre flere ting i samme sjanger som miljøuka i løpet av et år. 

– Selv om det er vanskelig å skulle dokumentere læringseffekten av dette på papiret, så er det ingen tvil om at unga tar lærdom av aktivitetene denne uka. Spesielt guttene synes det er gøy med matte utendørs, men også jentene er veldig positive. Vi får egentlig bare positive tilbakemeldinger fra unga på miljøuka, sier Seim.