- Dette er et kort ritt, som alle kan være med på, sier løypesjef Ola Heramb.

Terningenrittet har blitt arrangert siden 2011. Den gangen var det Elverum sykkelklubb som står som arrangør. Siden den gang har begge sykkelklubbene i Elverum slått seg sammen til ett, og det er nå CK Elverum som vil være arrangør under Terningenrittet 5. mai.

Gode løpyper

Det er gode løyper som løypesjef Heramb kan tilby rytterne som deltar i Terningenrittet. Det er et ritt som virkelig gir deg et trøkk.

- Løypa starter ved Terningen Arena hvor den gjør ei sløyfe inne på Terningmoen, før den krysser under Hamarvegen og ut i Grundsetmarka. Det er ei sløyfe på 24 kilometer. Ut i Grundsetmarka bærer det oppover til toppen ved masthøgda. Det er omtrent så langt inn som djupmyrkoia står, sier Ola Heramb.

Dette er nok et ritt som passer for de aller fleste. Det er forskjellige klasser, både for barn, juniorer, elite og de som bare vil ta seg en sykkeltur, altså turklassen.

Hardt ritt

De aller beste syklistene de presser seg og kjører ifølge Heramb fult hele rittet.

- Dette er jo et kort ritt som gjør at de beste kjører på fult trøkk hele vegen, sier Ola Heramb og legger til:

- Syklistene blir nok slitne, det er et ritt på 36 kilometer. De sier at de aldri er så slitne i noen andre ritt enn i Terningenrittet, sier Heramb.

Terningenrittet er et trøkk-ritt ifølge Heramb, og det er mange som deltar. De har plass til 200 deltakere, enn så lenge har det meldt seg snaut 100 deltakere. Heramb sier at det er plass til flere.

- Det er mange plasser igjen, så det er bare å melde seg på, sier Heramb.

Ny veg

Med nye vegplaner for Rv. 3 så blir det litt utfordringer. Men det ser løypesjefen ikke helsvart på.

- Terningenrittet har kommet for å bli. Men nå skal de bygge ny veg i Grundsetmarka. Dette har de jo sagt nå i flere år, men de har aldri fått kommet i gang med det. Vi har hørt om denne vegbygginga i tre år nå, men det har skjedd lite, sier Ola Heramb.

CK Elverum og Terningenrittet fortsetter frem til ny veg påbegynnes.

- Vi kommer til å fortsette med arrangementet frem til de starter på vegen. Da får vi ikke kjørt rittet lenger, men vi fortsetter noe som vi synes er essensen i Terningenrittet. Nemlig at vi satser på barn og unge, sier Heramb.

Barn og ungdom viktigst

Satsningen mot barn og ungdom er stort for CK Elverum. Barne- og ungdomsrittet er ganske stort, med over 100 deltakere.

- Den gangen vi startet Terningenrittet så sa vi at det viktigste er at vi skal ha ordentlige løyper for unga. For vi har sett rundt på de andre rittene at barneløypene er dårlige. Mange av barnerittene som går med de andre rittene, er bare for å plassere barna der mens foreldrene er ute å sykler voksenrittene, sier Ola Heramb.

Mange fra utenfor Elverum kommer også og deltar på Terningenrittet, og eliteklassa er voksende:

- Eliteklassa er ikke så stor, men turklassa er ganske stor. Den favner vidt ettersom rittet er så spesielt og har så fin trasse. Og det som er moro er å se at vi de siste åra har klart å få samla nesten alle de beste rytterne i Norge i eliteklassa også, sier løypesjefen.

Meld deg på

Løypesjef Ola Heramb oppfordrer alle som vil delta i Terningenrittet bør være raskt ute. For inn mot rittet kan det fort bli fulltegnet.

- Om man kommer på rittdagen er jeg ganske sikker på at rittet er fulltegnet. Og vi ønsker jo alle velkommen, så derfor kan det være lurt at de aller fleste som vil være med er raskt ute. Vi har nå 95 påmeldte, og vi har plass til flere, oppfordrer Ola Heramb.

Du kan melde deg på via nettsidene til EQTiming. På hjemmesiden til CK Elverum vil man finne informasjon og oppdateringer frem mot rittet.

- Vi har bestilt fint vær. Det er som rittleder Gustav Heramb sier: "Vi har bestemt at det er fint vær til Terningenrittet", sier Ola Heramb og legger til:

- Det håper jeg han har gjort i år også, avslutter Heramb.