• HJALP DE OPPMØTTE: Ambassadør for Norges Blindeforbund i Hedmark, Svein Olav Gulbrandsen (fra venstre), optikerassistent hos Specsavers i Elverum Hilde Holte og optiker Elin Sveen Grønje.

– Vi har satt igang et prosjekt sammen med Specsavers, og reiser rundt for å gi folk opplysninger om synet sitt. Det er første gang vi gjør dette her, forteller ambassadør for Norges Blindeforbund i Hedmark, Svein Olav Gulbrandsen. 

Tilbudet er kostnadsfritt, og har blitt satt igang siden det viser seg at veldig mange eldre ikke har sjekket synet sitt på lenge.

Noen innom hele tiden

– Målet er at vi skal lære eldre å sjekke synet sitt ofte, for det er veldig viktig. I tillegg hjelper vi de som møter opp med hjelpemidler og veiledning hvis de sliter med synet, opplyser Gulbrandsen. 

Mandag dukket det jevnt og trutt opp eldre som ønsket synstest i løpet av de tre timene som var satt av til undersøkelser.

Positive tilbakemeldinger

– Tilbakemeldingene er utelukkende positive, sier Arne Aasrud, som er optiker og produktsjef i Specsavers Norge. 

Han forteller at de til sammen er innom 17 steder på Østlandet, og at neste stopp etter Elverum er Kongsvinger. 

– Vi har valgt å være med på dette samarbeidet med Blindeforbundet for å hjelpe til å forebygge øyesykdommer som er mulig å oppdage i tide, sier Aasrud.