Fredag 4. november braker det løs igjen. Da har Elverum Barnemusikkteater premiere på «Jungelboken».

Barna har øvd ganske lenge nå, og denne uken finpusses de siste forberedelsene til fredagens premiere. Gjennom hele uken har barna øvd i Kulturhuset, og generalprøven kjøres igjennom torsdag kveld.

- Jeg tror det blir spennende, og det jeg har sett har vært veldig bra. Jeg tror nok at de aller fleste kjenner seg igjen i fortellingen. Men selvsagt har regissøren hatt noe å si og utformet stykket der etter, sier Jørgen Andersen i Elverum Barnemusikkteater.

Ny regissør

Det er Fredrik Høstaker som er regissør for oppsetningen. Han er 26 år og kommer fra Førde i Sogn og Fjordane. Skuespilleren, danseren og sangeren har sin utdannelse fra dramalinja ved Firda videregående skole, teaterlinja ved Romerike Folkehøgskole og Bårdar Akademiets treårige musikallinje i Oslo.

- Fredrik er bosatt i Oslo og har blant annet hatt roller ved Folketeateret, Haugesund Teater, Sogn og Fjordane Teater og Chat Noir.Han er ikke helt ukjent med Elverum Barnemusikkteater, i fjor stilte han som assistent for Elverums egen, Knut Erik Engemoen. I år er rollene byttet om og vestlendingen står bak manuset, sangtekstene og regien, sier Jørgen Andersen.

Stykket

Jungelboken er mer enn et spennende eventyr om ville dyr i jungelen. Mowgli er mer enn en gutt som vokser opp blant ulvene. Shere Khan er mer enn en farlig tiger. Jungelboken er like mye en historie om hvordan vi behandler hverandre og hvor vi hører hjemme.

- Historien handler om flukt, utnyttelse og svik. Dette er nn historie om ulikheter, åpenhet, inkludering. Om frykt for det som er annerledes, sier Andersen.

Jungelboken ble skrevet av Rudyard Kipling for over 120 år siden, men er like aktuell i dag. Målet er at Barnemusikkteaterets oppsetning skal både underholde og vekke.

Stykket har premiere fredag 4. november i Elverum kulturhus.