• KLART TIL BRUK: Lene Brenneng (f.v.), Kari Brohjem, Dag Ivar Mortensen, Egil Håberget og Lena Jordan med de nye lekene til barneavdelingen. (Foto: privat)

– Vi setter stor pris på å kunne få en sånn gave, for lekene her blir veldig mye brukt, sier sykepleier på barneavdelingen Lena Jordan.

Fredag var Lene Brenneng, Kari Brohjem, Dag Ivar Mortensen og Egil Håberget innom sykehuset, der de leverte lekene de hadde kjøpt inn for 20 prosent av inntektene bruktsalget ga.

Kjøpte inn uteleker

– Det ble 5000 kroner til leker til barneavdelingen. De ønsket seg leker og utstyr til uteområdet, så vi har kjøpt inn et lekehus og litt forskjellige biler og scootere, forteller Brenneng som er en av de fire initiativtakere til bruktsalget.

Grunnen til at de ønsket å gi en gave til barnavdelingen var fordi de hadde lyst til å gjøre noe positivt for alle med små barn.

– Barneavdelingen håper man selvfølgelig at man slipper å komme borti, men det er likevel veldig mange som er innom i løpet av året, sier Brenneng.   

Vellykket bruktsalg

– Det var veldig fint å få oppgradert uteavdelingen vår, og et lekehus er jo den store drømmen for disse små, smiler sykepleier Jordan. 

Barneavdelingen har en veranda hvor lekene kommer til å være, og nå er det straks sesong for å ta i bruk denne. 

– Bruktsalget var vellykket, så det blir ikke siste gang vi arrangerer det. Vi har allerede planlagt et nytt høstsalg rundt september, forteller Brenneng.