Tirsdag 13. september åpner Biltema det nye varehuset sitt på Grindalsmoen.

– Dette kommer til å bli skikkelig bra. Butikken skal bli Hedmarks nye flaggskip, og vi får endelig den plassen vi skulle hatt for mange år siden, sier varehussjef Håvard Saxerud. 

Har med alle gamle ansatte

Det blir både bedre plass og flere ansatte når Biltema flytter fra Jernbanegata til Grindalsmoen. 

– Jeg har tatt med alle de ansatte vi hadde fra før, i tillegg har jeg ansatt seks helt nye personer. Totalt blir vi 18 personer nå fra start, forteller Saxerud. 

Han ser ikke bort fra at de vil trenge flere med tiden.

– Det kan nok bli flere arbeidsplasser her etter hvert. Vi har tro på at vi skal vokse ganske bra når vi får planta beina på bakken, smiler varehussjefen. 

Bedre butikkdrift

Saxerud er veldig fornøyd med de nye lokalene de åpner i, og gleder seg til å drive butikk i splitter nytt bygg.

– I Jernbanegata hadde vi et varemottak som bare rommet én tredjedel av alle varene som kom inn hver uke, og måtte prioritere i forhold til vær og vind. Med det nye bygget letter vi logistikken veldig, og får bedre tid til å hjelpe kunder og etterfylle varer mer effektivt, forteller han.

Varehussjefen synes det er på tide at Biltema vokser i takt med Elverum som by.

– Jeg vet at det er forventet en bra vekst og mange innbyggere her i åra som kommer. Det er stor byggeaktivitet i Elverum, og mye hyttefolk som bruker butikken vår, sier han.

Klar for åpning

Saxerud lover fest på åpningen av den nye butikken tirsdag morgen, og regner med at det kommer så mange at det nesten ikke blir nok parkeringsplasser til kundene.

– Jeg har fått laget en liten provisorisk ekstraparkering for den dagen, så jeg håper vi skal kunne ta imot alle som har lyst til å komme, smiler han.