- Jungelboken ble valgt fordi det er en historie som speiler noe av det viktigste temaet vi har i 2016, nemlig mennesker på flukt, sier regissør Frederik Høstaker.

Han skal lede de 30 unge skuespillerne i Elverum barnemusikkteater trygt fram til premieren fredag 4. november.

I full gang med forberedelsene

Sammen med en haug foreldre, musikere og koreograf Knut Erik Engemoen er forberedelsene til forestillingene i full gang.

Alt handler om Jungelboken som ble skrevet av Rudyard Kipling for over 120 år siden, men som regissøren mener er like aktuell i dag. Det skriver Elverum barnemusikkteater i en pressemelding. 

- I stykket flykter Mowgli fra tigeren Shere Kahn og blir fortalt at han er trygg i menneskelandsbyen, for dit drar aldri tigeren. Men hva skjer når han møter menneskene? Er han trygg noe sted, egentlig, er spørsmålet. Et aktuelt spørsmål for alle mennesker på flukt, sier Høstaker.

- Ekstra aktuelt i år

Barnemusikkteater-sjefen Regine Behrens Dyreng, sier at mange skoleklasser bruker teaterpremieren som en anledning til å samle foreldre og elever til et høsttreff. Hun mener temaet i år er ekstra aktuelt og godt egnet.

- Mennesker på flukt, det fremmede og det utrygge. Men også åpenhet, inkludering og respekt. Vi har spesialtilbud på billetter til klasser som vil oppleve noe sammen, og i tillegg få satt søkelyset på et viktig tema, forteller Behrens Dyreng i en pressemelding.

I tillegg til premieren 4. november spilles forestillingen søndag 6.-, mandag 7.- og tirsdag 8. november i Elverum kulturhus. Billettene er allerede i salg.