4. januar møtte det opp rundt 2.000 personer som var med på å demonstrere mot Vidar Helgesen (H) sin helomvending i saken der 47 ulver var foreslått felt i lisensjakt. Nå venter arrangørene enda større tilslutning.

- I kveld går 40 busser til Oslo. Disse kommer fra Agder i sør til Nord-Trønderlag i nord. Hele 25 fulle busser har tatt turen fra Hedmark. Vi møtes klokka 19.00 på Eidsvollsplass forran Stortinget. Der vil vi holde en del appeller, blant annet fra undertegnede. Der vil vi gjøre en markering hvor vi vil uttrykke misnøye med at Stortingets vilje ikke blir fulgt, sier Knut Arne Gjems.

Han håper på at over 4.000 tar turen til Oslo for å være med i fakkeltoget. Noe han tror er innen rekkevidde.

- Forrige gang vi var i Oslo så hadde vi 18 fulle busser. Nå har vi 40, så jeg håper virkelig at så mange som mulig kommer til Oslo og viser sin misnøye, og jeg håper at opp mot 4.000 personer kommer, sier Gjems.

Må holde trykket oppe

Kampviljen er det ikke noe å si på, og Gjems forteller at de vil holde aksjoner helt frem til valget 11. september om det trengs for å kunne påvirke en eventuel beslutning.

- Vi må bare holde trykket oppe og vise engasjement. Vi mener at Stortingets og demoktatiets vilje skal følges, så om vi må holde på helt frem til valget, så gjør vi det, konstaterer Knut Arne Gjems.

Han kan fortelle at den første demonstrasjonen førte med seg rundt 2.000 personer til Oslo, med det dobbelte mandag kveld håper Gjems nå at de skal bli hørt i saken.

- Det er vi som har «skoa på» og lever midt oppe i dette. Det betyr veldig mye for oss, derfor tror jeg at det er så stort engasjement også.

Sak opp i Stortinget

Stortinget behandler den betente saken klokka 10.00 tirsdag formiddag. 17. januar holdt Miljøminister Vidar Helgesen en regegjørelse for Stortinget, og tirsdag skal Stortinget debattere saken.

De skal da debattere regegjøreslen Helgesen har gitt tidligere om forvaltning av ulv.