– Den dagen vi åpnet her for ti år siden stod folk i kø for å bli kunder. Vi var redd det ville stoppe etterhvert, men det har fortsatt hele tiden og det siste halve året har det økt veldig, forteller avdelingsleder og leder av personmarked, Ottar Hemstad. 

Godt mottatt i Elverum

Han kan fortelle at mottakelsen i Elverum har vært strålende, og tiårsjubileet ble fredag feiret med kaffe, kake, lemse og gubb på kontoret. 

– Lemse og gubb er en tradisjonsrett fra Nord-Østerdalen. Vi har hovedkontor på Tolga så vi må markere det, selv om vi nå feirer i Sør-Østerdalen, smiler Hemstad.

Tolga-Os Sparebank skal fortsette å være en liten og lokal bank i Elverum, og har planer om å holde oppe så lenge de overhodet kan.

– Selv om det går mot mer digitalisering, så har vi veldig tro på at det er mange hendelser i livet der folk har behov for å komme til banken og snakke med noen, sier avdelingslederen.      

Ingen planer om å legge ned filialet

Han ser positivt på de neste ti årene, selv om han er sikker på at bankvesenet kommer til å se annerledes ut da.

– De fleste kommer nok til å ha banken i lomma, ved bruk av mobiltelefonen, sier Hemstad.

På grunn av digitaliseringen har mange bankfilialer har lagt ned i Elverum den siste tiden, men avdelingslederen skremmes ikke av det.

–Det at de andre legger ned og sentraliserer ser vi på som en forretningsmulighet. Vi har tenkt til å være her, og vil fortsette å være den lille, nære banken, sier han.