Turneringsleder, Bjarne Fluto, gleder seg til helga, for dette er et arrangement han bruker mye tid på sammen med Region Innlandet i Norges Håndballforbund.

Nå fylles Elverum opp med 167 lag fra hele Øst,- Vest- og Midt-Norge.

- Vi har ingen komplett og nøyaktig oversikt over de 50 årene. Men vi er ganske nærme når vi sier at de siste 50 årene har det deltatt cirka 7.500, cirka 75.000 spillere som har spilt cirka 30.000 kamper, sier Bjarne Fluto.

Han tror at hvordan Yngres Cup arrangeres, kan være en suksessfaktor.

- Det er ulike typer turneringer, men når det gjelder vår turnering har vi lagt vekt på at det skal være en breddeturnering og en klubbturnering. Det skal være en mulighet for klubbene til å samle lagene sine for å avslutte sesongen. Det tror jeg har vært og er kjernen til Yngres Cup, sier Fluto.

50 år med håndball

Planene var store da Yngres Cup skulle arrangeres. Planene ble til realitet, og nå er to av Norges mest populære artister klare for Yngres Cup.

- Vi har ikke lagt opp til ei feiring av jubileet historisk. Men vi har lagt til et nytt element som vi håper skal gi deltakerne en mer turneringsfølelse ved at vi har en konsert. Den er åpen for de som deltar i turneringen, men også alle andre som vil høre på Katastrofe og Freddy Kalas, sier Bjarne Fluto.

Konserten spilles i Terningen Arena og om man ønsker å bli med på konserten, kan man kjøpe billetter i døra fra 18.30 opplyser Fluto.

- Vi håper dette skal treffe godt. De har store publikumstall andre steder de deltar, så vi håper at det kommer opp mot 2.000 til konserten lørdag kveld, sier Bjarne Fluto.

Sverresborg største gjesteklubb

Det er mange lag når 167 lag fra store deler av Sør- og Midt-Norge kommer til Yngres Cup. Elverum Håndball er den største klubben i turneringa, men den største gjesteklubben kommer langvegesfra.

- Det er totalt 44 klubber som deltar i Yngres Cup i år og det er bare 17 av disse som kommer fra Innlandet. Og den største klubben som kommer utenfra Elverum er Sverresborg fra Trønderlag. Det er tradisjon at en av de klubbene som kommer fra Midt-Norge er en av de største klubben i cupen, sier turneringslederen.

Fluto forteller at Sverresborg har satt opp fem busser og fyller disse med spillere for å være med på Yngres Cup i Elverum.

Elverum Yngres Cup arrangeres fra klokka 18.00 fredag til 18.00 søndag. Og da skal det spilles mange kamper i seks forskjellige håndballhaller i Elverum og omegn.

- Det foregår håndball i seks ulike haller i og rundt Elverum. Det er litt ulike perspektiver ved å heie på favorittlaget. Ikke minst deltakerne. Denne turneringen er for barn og unge mellom ni og 16 år gamle, sier Fluto og legger til:

- Så her har vi deltakere som kanskje deltar i sin første turnering, og hvor idrettsgleden er ganske stor. Mens man har 16-åringene som tar turneringen veldig seriøst og spiller på ramme alvor. Så under Elverum Yngres Cup kan man oppleve det meste, avslutter turneringsleder for Elverum Yngres Cup, Bjarne Fluto.

For mer informasjon kan man besøke turneringens hjemmeside og side på Facebook.