Riksvei 3 gjennom Østerdalen er et 40 kilometer kortere og 45 minutter raskere alternativ enn E6 gjennom Gudbrandsdalen dersom man skal kjøre med bil fra Oslo til Trondheim. 

Dette ønsker foreningen RV3 - Den grønne snarvei å få fram.

Skjulte skatter

– Vi stiftet foreningen høsten 2016, og har nå fått sammen det første kartet over tilbudene langs riksveien, sier Chris Klemmetvold, som er initiativtaker og styreleder i foreningen.

Ideen til prosjektet går ut på å synliggjøre at strekningen er kortere, samt kommunisere hvilke aktivitetstilbud som finnes langs strekningen på RV3.  

Klemmetvold tror det først og fremst er reiselivsbedrifter langs strekningen som har interesse av å være med i foreningen.

– Det er mange skjulte perler langs Den grønne snarveien, og jeg har selv oppdaget nye plasser jeg aldri hadde hørt om i løpet av arbeidet med prosjektet, sier Klemmetvold. 

Et eksempel på dette var rett etter det første årsmøtet, da medlemmene var på omvisning på museet til Stor-Elvdal hotell.

– Det var veldig ålreit og interessant, og et museum jeg ikke visste om fra før, sier styrelederen.

Voksende interesse

Per dags dato er det 29 medlemmer i foreningen, hvorav to av dem er kommuner og 27 er reiselivsbedrifter.

– Så håper vi at resten av kommunene på strekningen også melder seg inn så fort som mulig, sier Klemmetsvold. 

Han kan fortelle at det er en voksende interesse rundt organisasjonen, og oppfordrer flere aktører langs veien til å melde seg inn. 

– Vi ønsker oss nok ikke absolutt all trafikken mellom Oslo og Trondheim, men hvis dem som er på tur og som er opptatt av å oppleve nye ting legger turen om Østerdalen, så hadde det vært veldig bra, ler han.