• MANGE INNOM: Onsdag formiddag hadde 425 barn og unge vært innom «Åpen Hall» i Terningen Arena.

I samarbeid med Forsvaret, Høgskolen Innlandet, Elverum Turn og Elverum Røde Kors arrangerer Elverum kommune «Åpen Hall» i vinterferien. 

Aktivitetene finner sted både i Elverumshallen, Terningen Arena og i svømmehallen, og per onsdag ettermiddag hadde i alt 890 barn og unge tatt turen innom de åpne hallene. 

– Liker best å klatre

– Jeg synes det er kjempemorsomt her, og det beste er å klatre, forteller Frid Sofie Berg Rasen (11 år). 

Hun har allerede klatret til toppen av klatreveggen i Terningen Arena, og er klar for å leke på turnapparatene i hallen.

– I dag er den første dagen jeg er med i denne vinterferien, men jeg har vært med på «Åpen Hall» flere ganger før, sier hun.

Idrettspedagog i Elverum kommune, Anita Østerhagen, kan fortelle at veldig mange har tatt turen til Terningen Arena denne onsdagen.

– 425 barn og unge har vært her til sammen i dag. Det er intense dager med masse unger, men det er veldig morsomt, sier hun. 

Skal i svømmehallen på torsdag

Mandag og tirsdag denne uka var de i Elverumshallen, men Østerhagen kan fortelle at det er Terningen Arena som er det mest populære stedet. 

– Torsdag skal vi i svømmehallen, det er helt gratis og der kan unga blant annet klatre på isfjell og leke seg, sier idrettspedagogen.  

Det er ikke nødvendig å ha med foreldre for å delta, men hun oppfordrer de yngste til å ha med en voksen. 

– Det er ikke alle foreldre som har vinterferie, så da er det ålreit å ha et tilbud til barna på dagtid. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, både fra voksne og unge, sier Østerhagen. 

Hun sier målet er at de får fortsette å arrangere «Åpen Hall» i vinterferien og høstferien i lang tid fremover.