• NATURENS MANN: Når Roger Brendhagen ikke er ute å reiser, er han ofte å finne på Dovrefjell. Det holder han på med et bokprosjekt om moskusfe og fjellrev. (Foto: Privat)

Det er Elverum kunstforening som står bak søndagens arrangement, når Roger Brendhagen skal gi innføring i en spennende verden ved hjelp av objektiver.

– Roger viser bilder og forteller om sine reiser og ekspedisjoner rundt om verden. Du vil få generelle tips og praktiske råd i makro – og naturfotografering, opplyser kunstforeningen. 

Oppvokst i Hedmark

Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men er oppvokst i landlige omgivelser på Hedemarken, nærmere bestemt Ilseng.

For tiden bor fotografen i Filipstad i Sverige, men har 250 reisedøgn i året og ser på hele verden som sin arbeidsplass.

– Som fotograf er Roger tilknyttet Nikon, og er også Nikon-ambassadør, forteller Kerstin Birkheim i Elverum kunstforening. 

Brendhagen har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. 

De siste årene har han hatt flere fotoutstillinger - med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. 

Siste mulighet til å se utstillingen

– Jeg har tidligere holdt flere foredrag på Skogmuseet i Elverum, og trives veldig godt i byen, sier fotografen, som ser på Elverum som sin innlandshovedstad. 

Brendhagen holder også en rekke kurs og workshops innen makro- og naturfotografering, og har faste foto-workshop i Mongolia, Sri Lanka, Kenya og rundt om i Norden.

Han hadde nærmere 6 000 deltagere på sine fotokurs i 2015.

– Fotografen er én av fem kunstnere som stiller ut på Nysted disse dager. Dette her er den siste helgen utstillingen henger oppe, forteller Birkheim. 

Søndagens foredrag vil vare i omlag to timer, det er gratis og kunstforeningen vil selge kaffe og nystekte vafler.