• DUGNADSGJENGEN: Damene bak årets løp er Lene Møllerbakken (fra venstre), Grete Nordhagen, Heidi Skoglund, Kathrine Nordhagen og Hanne Merethe Lindberg.

Den 1. oktober er det klart for årets Rosa Sløyfe-løp på Stavåsen i Elverum. Dette blir den tredje gangen veldedighetsløpet arrangeres, og interessen vokser for hvert år. 

Samlet inn over 98.000 kroner i fjor

– I fjor var det deltakere i alle aldre, alt fra ett år og opp til 90. De hadde barnevogner, bæremeiser og sykler – noen jogger og noen går. Dette er et løp for alle, sier Hanne Merete Lindberg, som er en av arrangørene. 

Hun forteller at det har vært veldig god stemning i løypa tidligere år.

– Det skal mye til for å toppe fjoråret, men vi har veldig lyst til å slå både antall deltakere og pengesummen som ble samlet inn, sier Kathrine Nordhagen, som startet opp løpet for to år siden.

I fjor samlet Rosa Sløyfe-løpet i Elverum inn 98.709 kroner, som gikk rett inn til Kreftforeningens brystkreftaksjon. 

Fellesskap og fysisk aktivitet

– Jeg tror interessen har vært så stor fordi folk synes det er fint å samles rundt en viktig sak. Det gir et fellesskap, samtidig som man er fysisk aktiv, sier Lindberg. 

– Det handler også om at brystkreft er en sykdom veldig mange kjenner noen som har, eller som folk har hatt selv. Så en av grunnene er nok at det er så nære oss, legger Nordhagen til. 

Mange ønsker å bidra, og damene håper det blir en skikkelig folkefest på skistadion 1. oktober.

Lokale bedrifter sponser

– Vi har en egen Facebookside der man kan melde seg på, og der er det linket direkte inn til en innsamlingsside vi har på Kreftforeningens egen hjemmeside. Det er også mulig å melde seg på direkte oppe på skistadion før løpet, forteller Nordhagen. 

Som i fjor blir det også i år trekt ut premier på startene oppe på stadion, og mange lokale bedrifter er med og sponser. 

Blir det Rosa Sløyfe-løp neste år også?

– Hvis vi ser at responsen er like bra i år som i fjor, så må vi jo ha Rosa Sløyfe-løp til neste år, smiler damene.