Tidligere Elverumsordfører Per-Gunnar Sveen kan komme inn på Stortinget, dersom Arbeiderpartiet får god nok oppslutning ved valget.

– Dette blir veldig spennende. Vi kjemper for å få inn tre personer, og ved et regjeringsskifte er Anette Trettebergstuen en sterk statsrådkandidat. Slik sett er det muligheter for meg som fjerdekandidat fra Hedmark til å få en plass på Stortinget, forklarer Sveen.

– Vil jobbe med hedmarkssaker

Som politiker er han opptatt av god helse- og eldreomsorg, samt skaffe flere arbeidsplasser.

– I tillegg er det viktig med satsing på utdanning, og at vi ikke skal ha store skattekutt til de rikeste. Så er det jo klart at jeg er hedmarkspolitiker, så kommer jeg på Stortinget vil jeg jobbe for hedmarkssaker, sier han.

Spesielt forsvarets tilstedeværelse, samt å skape nye og grønne arbeidsplasser i Hedmark, er saker han synes er viktig å følge opp nasjonalt. 

– Noen målinger kunne vært bedre

Meningsmålingene svinger om dagen, og på flere har Arbeiderpartiet gått kraftig tilbake, hva tenker du om det?

– Vi har hatt noen målinger som kunne vært bedre, men samtidig har vi følt at stemningen er ganske bra når vi har snakket med folk på stand og husbesøk, sier Sveen. 

Han mener mange ønsker et regjeringsskifte, og at årets skolevalg er en god indikator på det.

– Det er viktig at folk stemmer valgdagen, så jeg håper mange stiller opp i valget og bruker stemmeretten sin, oppfordrer han.