– Det har gått veldig bra, og akkurat slik vi håpet på forhånd. Vi har hatt bra med kunder hele veien, så det har vært veldig moro, forteller leder for treningssenteret, Inge Øvergård.

Målet med treningssenteret er at alle skulle tørre å gå inn døra, uansett hvor godt trente de er eller hva slags treningsklær folk kommer i. 

– Det målet føler vi at vi har oppnådd, sier Øvergård. 

Har oppnådd kundemålet

Kundemassen kommer fra alle småbygdene rundt Sørskogbygda, og sjefen kan fortelle at noen til og med tar turen opp fra Leiret.

Før åpningen i fjor, regnet innehaverne med at de trenger rundt 70 abonnenter for å kunne klare kostnadene som kommer med treningssenteret.

– Dette har vi klart, og vel så det. Vi har litt å gå på, forteller Øvergård. 

Blir skikkelig feiring

Lørdag 23. september feirer HUSET treningsglede seg selv med åpent hus på senteret.

– Alle som er over 12 år kan komme, og trene eller bare se seg litt rundt. Vi kommer til å by på gratis grillmat, boller og saft, samt forskjellige aktiviteter for små og store, opplyser sjefen. 

Ivrige fotball- og håndballspillere kan teste ut hastighetsmåler denne dagen, gratis veiledning blir tilbudt og kanskje utarbeiding av treningsprogram dersom noen vil det.

I tillegg har senteret kamanjeprispris på medlemskap denne dagen, både for eksisterende og nye medlemmer.

«Liv laga»

Hva framtiden bringer synes Øvergård er vanskelig å si, men han er sikker på at et treningssenter i Sørskogbygda er liv laga. 

– Vi må ta år for år, men det har vært en enorm positivitet rundt senteret, sier han. 

Dette synes han er veldig morsomt.