• KLAR: Idrettspedagog Anita Østerhagen håper mange vil være med på «Ti på Topp»-turene i sommer. (Foto: Mari Nyberget)

For sjette året er det lagt opp 10 toppturer, eller runder, som alle som blir med kan bryne seg på. Det er Bedriftsidretten i Norge som har prosjektet, men alle som vil kan delta.

I Elverum kommune er det idrettspedagog, Anita Østerhagen, som er ansvarlig for prosjektet. Og hun forteller at det er mange som benytter seg av muligheten til å ta seg turer ut i det fri.

- Vi er nå klare for en ny «Ti på Topp»-sesong i Elverum. Nå har vi hatt dette prosjektet i mange år, både på vinterstid og på sommeren. Dette blir den sjette sommersesongen vi skal gjennomføre «Ti på Topp» og onsdag 10. mai vil det bli kick-off på «Verdens aktivitetsdag», sier Anita Østerhagen.

Mange destinasjoner

Som vanlig er det 10 steder, eller toppturer man kan velge og gå på. Og et sted på ruta på den enkelte tur, vil det være muligheter for å skrive seg opp i en loggbok.

- På sommersesongen har vi veldig mange som er med, og vi ser at det er en del som registrer seg og sine turer via internett. Men på hvert turmål, så ligger det ute ei bok hvor man kan registrere sin tur. Boka ligger i en turkasse, hvor vi ser at mange registrerer seg der. Og i de bøkene så har vi hatt opp mot 20.000 underskrifter i bøkene som ligger ute på sommerhalvåret, sier Anita Østerhagen.

Hun synes det er morsomt å kunne samle inn igjen bøkene etter endt sesong og se hvor mange navn det har blitt iløpet av sommeren eller vinteren.

Noen nye runder

Østerhagen forteller at de nå har satt opp 10 turer rundt om i kommunen, og at de har fått noe nytt av året også.

- Turene har vi prøvd å spre litt rundt om i kommunen, men det er noen kjente og kjære runder vi må ha med. Turer som «Museumsrunden» og en tur til Damtjern må være med. Dette er turer som ikke er langt fra sentrum. Ellers har vi Bergeberget, Flotsberget og nytt av året tar vi en tur til Hakaskallen. Det ligger på grensa mellom Elverum og Våler nedenfor Jømna, sier idrettspedagogen.

Turene har forskjellige lengder, men om du ikke vil at en langtur skal være lang, kan den gjøres kort.

- Det er alt fra en kilometer til sykkelturer på tre og fire mil. Men så er det slik at om sjøl om turen er beskrevet som en lang tur, kan man korte ned den om man ønsker det. Og en kort tur kan også gjøres lang, sier Østerhagen.

Alle kan delta

Sjøl om arrangementet driftes av Bedriftsidretten i Norge, kan allikevel alle delta.

- Alle kan delta, og om du deltar gjennom en bedrift eller som privatperson er det bare å melde seg så, sier Anita Østerhagen og legger til:

- Du kan delta som ansatt i en bedrift, sammen med et turlag eller som privatperson. Det er åpent fra alt fra barn, voksne og godt voksne, sier Anita Østerhagen.

10. mai er det sesongstart på Prestøya, noe Østerhagen ser fremt til.

- Vi håper på at mange turglade elverumsinger kommer til Prestøya hvor vi vil ha en turkasse for kick-off. Samtidig vil det bli premieutdeling for vintersesongen, avslutter Anita Østerhagen.

De 10 turene:

  • Damtjern
  • Flotsberget
  • Gamle Trysilvegen/Bergesjøen
  • Hakaskallen
  • Holshaugen
  • Museumsrunden
  • Pers Plass
  • Revelberget Seter
  • Stavåsdammen
  • Øksna Fallene

Mer informasjon rundt turene og gjennomføringen finner man på elverum.tipåtopp.no.