Kjenner du eller har du demens, og kan tenke deg å ha selskap til å gå turer, dra på kino eller en treffes over en kaffe? Elverum kommunes prosjekt «Aktivitetsvenn» har kommet godt i gang og nå har kursingen startet.

- Aktivitetsvennkurset ble for første gang arrangert i april, og 25. april var de første deltakerne i mål. Noen av dem har allerede registrert seg som aktivitetsvenner og er klare for å starte opp, mens andre vil begynne til høsten, skriver Elverum kommune på sin hjemmeside.

Ønsker du en aktivitetsvenn?

Elverum kommune tar gjerne imot henvendelser fra personer med demens som ønsker en aktivitetsvenn, slik at de kan finne personer som passer bra sammen.

For at dette skal komme i orden, kan man fylle ut dette registreringsskjemaet. Det kan sendes på e-post til post@elverumfrivilligsentral.no eller leveres fysisk hos Møteplassen opplyser kommunen.

I tillegg til at kommunen nå ønsker å nå ut til demente som ønsker en aktivitetsvenn, søker de nå også personer som kunne tenke seg å være aktivetetsvenner.

- Vi oppfordrer aktuelle nye aktivitetsvenner til å melde sin interesse! Er det mange interesserte, vil vi arrangere et nytt kurs allerede til høsten. Ta kontakt med Randi S. Moen på frivilligsentralen og meld din interesse, opplyser kommunen via sin hjemmeside.

Der skriver de også at du enklest kan ta kontakt med Moen via nettsiden til Møteplassen.