I 1. omgang spilte Elverum veldig bra fremover, og ledet ved flere anledninger med to mål. Men som i kampen mot Halden så slet de bakover i forsvaret. Både Morten Nergaard og Vegard Bakken Øien måtte plukke mange baller ut av målet.

Ifølge offesielle tall fra EHF hadde Elverum hele 53 skudd på mål, bare 30 av de gikk mellom stengene og bak målvakt Ivan Stevanovic.

Kadetten Schaffhausen på sin side hadde bare 48 skudd. 36 gikk i mål, mens 12 gikk enten utenfor eller ble reddet av målvaktene til Elverum.

Godkjent i en omgang

Spillet vajet litt frem og tilbake i 1. omgang, men det virket som om Elverum hadde delvis grep om kampen. Både Elverum og Kadetten fulgte hverandre ganske jevnt, helt til hjemmelaget gikk opp i tomåls-ledelse til pause 17-15.

I 2. omgang får Elverum regelrett strykkarakter. Sjøl om Morten Nergaard ikke reddet mange ballene i 1. omgang heller, gikk han tidlig av banen i 2. omgang og lot Vegard Bakken Øien komme mellom stengene. Da så det ut som laget fikk en ny giv, etter å ha havnet bakpå og lå under med seks mål.

Spillerne strålte og ville mer enn tidligere i 2. omgang, og de kneppet innpå og lå bare tre mål bak til hjemmelaget bestemte seg for å stikke fra. Da så de seg heller aldri tilbake. Kampen endte 36-30 til Kadetten Schaffhausen og tapet var et faktum.

- Skuffet

Nesten alle spillerne gikk ganske raskt inn i garderoben etter at kampen var avblåst. To av spillerne, Richard Hanisch og Aleksander Børresen ble sittende igjen ved lagbenken og tenke gjennom kampen.

- Vi slipper inn 36 mål og sliter i forsvaret, da er det vanskelig å vinne kamper når vi slipper inn så mye mål. Over to kamper har vi sluppet inn 71 mål, det er alt for mye, sier Richard Hanisch og legger til:

- Jeg er skuffet og irritert. 30 mål fremover skal egentlig være nok til å vinne en kamp, men vi slipper inn alt for mye bakover. Jeg synes at vi gjør noe riktig i forsvarsspillet, men mangler de prosentene vi må ha for å ta de skuddene som kommer og lett får mål på, sier Richard Hanisch.

Aleksander Børresen er ikke mindre skuffet, men allikevel fattet.

- Jeg synes at vi gjøre en god 1. omgang og den må være godkjent. Men så glipper det alt for mye i 2. omgang, spesielt glipper det alt for mye i forsvaret. Det smeller ikke fra oss, og derfor blir det for mye glipper i forsvaret vårt, sier Aleksander Børresen.

- ikke lett å stå bak der uten forsvar

Elverum-trener, Michael Apelgren, er tydelig skuffet etter kampen og er alt annet enn fornøyd etter nok en dårlig forsvarskamp.

- Jeg er overhodet ikke fornøyd med kampen. Sjøl om det er bortebane og det er veldig vanskelig, så går vi for seier til og med i Champions League. Det er veldig mye som er bra i kampen, men det står faktisk 36-30 på resultattavla, det er ikke bra nok, konstaterer treneren.

Apelgren poengterer at det er lett å stå etter kamp og fortelle hva man skulle ha gjort og minner samtidig om at det er Champions League Elverum har spilt.

- Vi må ikke glemme at vi møter et veldig godt lag i Champions League. Det er ikke så lett å stå bak i målet uten å få hjelp av forsvaret heller, sier Apelgren.

Grunnlaget for kampen ble lagt i 1. omgang, men med en katastrofe-omgang i andre halvdel av kampen så det ikke lyst ut for laget fra skogen.

- Hvis vi skal slå Kadetten på bortebane må vi gjøre en superkamp, noe vi ikke gjør i kveld. I tillegg var Kadetten veldig gode fremover i dag. Nei, dette var en skuffelse og en dårlig kamp. Vi går alltid for seier i alle kampene vi spiller og derfor er vi skuffet i kveld, sier Michael Apelgren.

Debutant Gulliksen til tjeneste

Kevin Gulliksen setter hele åtte mål og ble banens beste for Elverum. Ikke bare er han en multikunstrer fremover, men også i returløpet og forsvaret er han god.

Under direkteoverføringen på ElverumsRadioen utbrøt undertegnede at:

«- Kevin løper hjem som en Gud og forhindrer kontringer gang på gang.»

Noe som Michael Apelgren er enig i og han forteller at han var verdt å få inn i laget.

- Han er fantastisk og han er veldig dyktig i kontringene. Så han er virkelig en god signering, avslutter Apelgren og erkjenner at laget fortsatt har en bit å gå på forsvarsspillet.

Fakta
  • Kadetten Schaffhausen - Elverum 36-30 (17-15)
  • Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Aleksader Børresen (4), Nikolaj Mehl (1), André Lindboe (5), Kristian Ørsted, Jonas Burud (1), Håkon Ekren (1), Tine Poklar, Magnus Fredriksen (4), Richard Hanisch (5), Kevin Gulliksen (8), Thrainn Orri Jonsson (1)
  • Tilskuere: 1.050