Lærer ved Folkehøgskola, Geir Prøven, gleder seg ekstremt til den første «Allsang på Folkehøgskolen» 25. juni. Han kan love både sang, musikk, mat og drikke.

- Vi ville få til dette først og fremst fordi folk er glade til å synge, men også for at det ikke har vært noe særlig arrangement rundt Sankthans-helga i Elverum. Derfor vil vi prøve å få til noe rundt Sankthans, sier Geir Prøven.

Den sosiale atmosfæren er viktig for arrangementet, og man må synge med nebbet man har maner Prøven til.

- Det å møtes, synges og ha det hyggelig er jo moro. Dette er jo uforpliktende og du behøver ikke å synge, men om du vil synge er det bare å bli med, sier Geir Prøven.

«Allsang i dumpa»

Tanken bak Allsang på Folkehøgskolen ble til for en lite stund siden. Planene har vært der og nå settes de ut i live. Noe som Prøven og de andre ved Folkehøgskola har snakka om en stund.

- Dette er noe vi har hatt lyst til å gjøre lenge, og vi hadde en arbeidstittel som var «Allsang i dumpa». For vi har en flott uteplass ved Folkehøgskola, og da tenkte vi at vi en eller annen gang skulle fylle opp det flotte arealet vi har ute, sier Geir Prøven, og legger til:

- Vi tenkte at vi får starte i det små, derfor tok vi kontakt med Elverum Mannskor som skal være med å arrangere «Allsang på Folkehøgskolen». Det tok ikke lang tid før Mannskoret takket ja, og nå blir den første allsangen ved Folkehøgskola en realitet, sier Prøven.

Alle kan synge

Sjøl om det skal være mange fra kor med på allsang-kvelden, er det bare å synge ifølge Prøven.

- Det blir utdelt et sanghefte med gode klassikere, men jeg vil gjerne få frem at arrangementet er for alle. Sjøl om det er noen fra kor her, så er det ikke meningen at det bare er korene som skal synge. De må gjerne reise seg og ta et buskspill, men her kan alle synge, sier Geir Prøven.

Nå håper han at mange har lyst til å komme 25. juni. Får de mange til Folkehøgskola denne kvelden, kan det bli en tradisjon.

- Vi tror det skal bli hyggelig og ålreit, og det er mange som har sagt at de er interesserte i å komme. Det er gratis å komme på allsangen, og hvis folk har lyst til å kjøpe seg mat og drikke, så blir det mulighet for det også, sier Geir Prøven, og legger til:

- Vi håper jo at dette tilbudet blir godt besøkt. Vi håper det skal komme såpass mange at vi kan si: "Jada, det kan være hyggelig og gjøre noe på midtsommer også i Elverum", sier Geir Prøven.

Lasse Johansens «Allsang ved Glomma» har vært en inspirasjon for lærerne ved Folkehøgskola, og oppfordringen til Prøven er klar:

- Hvis du er i Elverum og omegn, og ikke har så mye å gjøre den 25. juni. Ta sykkelen bort og bli med på allsang et par timer, avslutter Prøven med et smil.