• I UTE: Alt er klart til den offisielle åpningen 11. august. Her ryddes skog. (Foto: Privat).

Elverum Frisbee Klubb ble stiftet 11. september 2014 av en del ildsjeler. Disse hadde blitt kjent med idretten fra andre steder i Norge, og banen på Hamar var den nærmeste tilgjengelige.

Etter å ha gjort flere fremstøt på å finne et område som kunne disponeres i Elverum, fikk de 28. mai 2015 en avtale med Elverum kommune om å bruke Christiansfjeld festning.

- Vi håper på enda mer fart når banen åpner offisielt. Dette er en flott måte for folk å ta i bruk festningen på, og det er lagt ned veldig mange dugnadstimer etter at vi fikk godkjennelse til å bygge anlegget, sier Morten Hansen, som er leder i Elverum Frisbee Klubb.

Klubben fikk også tildelt 50.000 kroner fra det lokale gavefondet til Sparebanken Hedmark. Det gjorde at prosjektet virkelig satte fart, og nå er det bare finpuss som gjenstår før anlegget kan åpnes offisielt torsdag 11. august klokka 18.00.

- Frisbee har tatt helt av de siste årene. Det er en lavterskelsport hvor folk kommer seg ut. Det er sosialt og hyggelig, og alle kan være med. Å bruke anlegget på Christianfjeld er gratis, og det er åpent hele året. Men selvsagt håper vi at folk vil melde seg inn i klubben vår, sier Hansen.

Sammenlignes med golf

Klubblederen sammenligner frisbee med golf. Ord og uttrykk er mye det samme, og det handler om å kaste frisbeen og treffe de ulike kurvene.

- Er det vanskelig?

- Alt krever jo litt trening, og øvelse gjør mester. Det er vanskelig å få diskoen til og gå akkurat dit du vil, og noe trening krever det, sier Hansen.

I forbindelse med åpningen av parken 11. august kommer ordfører Erik Hanstad for å foreta den offisielle åpningen, og det blir demonstrasjoner av kasteteknikker.

Du kan lese mer om Elverum Frisbee Klubb på deres Facebook-sider.