Halden har styrket laget sitt foran årets sesong, og fått blant annet Trym Bilov Olsen til laget. Samtidig har de beholdt gode spillere som Victor Skillhammer, noe som gjør de sterke i årets Eliteserie.

Michael Apelgren er egentlig mest engstelig for målvakten Rasmus Bech, som han kaller for «dødaren».

- Ja, han har «dødat» oss før, og kan gjøre det igjen. Han er en dyktig målvakt som vi ser kan gjøre det veldig bra.

Spillerne, lagledelsen og støtteapparatet har lenge gått å ventet på denne kampen en god stund allerede, og Apelgren erkjenner at det nå skal bli godt å ta fatt på en ganske tøff høst-sesong.

- Dette har vi lengtet etter, og vi får forhåpentligvis spille foran et fullt Terningen Arena. Så det blir bra å endelig komme i gang med sesongen, for alvor, sier Apelgren.

Tippet til trippel

Elverum Håndball Herrer er av trenerne i Eliteserien tippet til å ta tre gull denne sesongen, noe den svenske treneren ser på med skrekkblandet fryd.

- Det er moro at de synes vi er bra. Men det vi ser på det med en skrekkblandet fryd, for det er vanskelig å være favoritter. Noe vi ser på som en utfordring. Vi har tidligere sett at andre lag ikke har taklet dette, så det er både bra og dårlig på en måte, sier Michael Apelgren.

Han er sikker i sin sak på at Elverum Håndball Herrer i år har en stor sjanse til å vinne alle kampene de spiller i hjemlig serie.

- Halden kan nok bli et bedre lag i år og kommer til å bli et lag som kan overraske. Halden har mange spillere med spisskompetanse på enkelte felt. De har kvaliteter i laget som vi må behandle på rett måte for å vinne, sier den svenske treneren og legger til:

- Hvis de får til spillet, så blir de vanskelige å slå. Men vi har en bredere tropp vi kan spille på. I tillegg har de Bech i målet, som har gjort det vanskelig for oss før mens Victor Skillhammer er god fremover. Men vi skal gjøre vårt, og gjøre sakene riktig. Ikke minst få ballen i mål, sier Apelgren.

Nå håper han at laget får spille for en fullsatt Terningen Arena.

- Søndag er Terningen Arena stedet man må være. Ikke bare fordi vi spiller håndball, men også for å vise de nye spillerne at det er noe helt annet å spiller for Elverum Håndball Herrer i Terningen Arena, enn for andre lag på hjemmebane, avslutter Michael Apelgren, trener for Elverum Håndball Herrer.

Hør kampen på radioen

Kampene til Elverum Håndball Herrer direkteoverføres på ElverumsRadioen også denne sesongen. Søndagens kamp kan du høre på lokalradioen i Elverum via DAB, FM, nettradio og app på mobilen.