• HEKTISK JOBB: Daglig leder Per Steinar Krogsæter har en hektisk jobb, og nå nærmer det seg også et overgangsvindu.

Overgangsvinduet er åpent en snau måned fra 20. juli til 16. august, men allerede nå begynner det å skje ting på den fronten.

Onsdag kveld ble det kjent at Elverums Amor Layouni, skifter klubb fra høsten av. Ny klubbadresse blir Bodø/Glimt, som også spiller i OBOS, men mest sannsynlig rykker opp til Eliteserien. De topper tabellen etter 13 serierunder, og ligger 6 poeng foran lag nr. 2, som er Ranheim.

Amor Layouni ble hentet fra Sverige, nærmere bestemt Degerfors i Superettan, rett før overgangsvinduet stengte i vår. Layouni har vært en spennende og litt utradisjonell spiller for Elverum, og har vist mye positivt den korte tiden han har vært i klubben.

- Jeg er veldig glad for å få muligheten. Ut ifra hva jeg har sett er Glimt en profesjonell klubb med høye ambisjoner som vil tilbake til Eliteserien og det er der de hører hjemme, sier Layouni til Glimts nettsider.

koselig by

Elverumspilleren var i Bodø på mandag for å se på klubben og byen. Nå gleder han seg til å bli spilleklar for Glimt og flytte til sin nye by. 

- Jeg er spilleklar for Bodø/Glimt etter ferien. Jeg synes det er et veldig fint sted, det er fine fjell her, og jeg er glad i havet. Bodø virker som en veldig koselig by. Jeg tror både jeg og kjæresten min kommer til å trives her, fortsetter Layouni til Glimts nettsider. 

For Elverum fotball betyr overgangen at de må se seg om etter en erstatter. 

- Vi var jo klar over at Amor var her «på lånt tid». Og da det først skjedde, så skjedde det veldig fort. Men sånn er fotballen dessverre, sier daglig leder, Per Steinar Krogsæter.

Elverum hadde et håp om å få beholde Layouni i alle fall ut sesongen.

- Ja, men vi blir litt små i denne sammenhengen. Det var jo Eliteserie-klubber som også var interesserte, og Bodø/Glimt er jo «egentlig» en Eliteserie-klubb de også. Da har ikke vi så mye å stille opp med, og i tillegg ønsket spilleren det selv også, forteller Krogsæter. 

Amor Layouni har signert en kontrakt som varer ut sesongen i Bodø/Glimt. 

fullfører vårsesongen

Amor Layouni blir i Elverum ut vårsesongen. 

- Han er fortsatt Elverumspiller ut vårsesongen, og er tilgjengelig mot både KIL og Start. Så er spørsmålet om han får spille da, men det er opp til trener Tore Fossum og det sportslige apparatet, sier Krogsæter. 

Overgangsvinduet åpner altså 20. juli, og jakten har pågått lenge for Elverum fotball.

- Vi har vært i gang en stund vi, og nå må vi i alle fall jakte erstatter for Amor.  Vi må finne spillere som passer inn, både spillemessig og miljømessig. Økonomi spiller selvsagt inn og vi håper jo at vi kan få tenke litt kontinuitet. Vi har jo litt tid på oss, men det er ikke lett, sier Krogsæter.

- god teft på overgangsmarkedet

Krogsæter vil samtidig rose trener Tore Fossum for god teft på overgangsmarkedet.

- Ja, Tore gjorde en god jobb da vi hentet Amor. Han hadde kort tid på seg, men var helt tydelig på at dette var en spiller vi skulle ha. Det er mange spillere som har blitt vurdert, men ikke funnet gode nok. Tore treffer bra, så vi får tro han treffer igjen når vinduet åpner, sier Krogsæter.

Overgangsvinduet på sommeren er et vanskelig vindu for de mindre klubbene.

- Ja, vi trenger ikke å bli svekket vi nå, vi er egentlig på utkikk etter forsterkninger! Men det er vanskelig, så vi må gjøre gode analyser og skrive gode kontrakter med de rette spillerne, sier Per Steinar Krogsæter. 

Grunnet overgangsvinduet blir det nasjonal ferie på daglig leder Krogsæter, og tilgang til nett og mobil vil være nødvendig.