Coverstafetten er en årlig tradisjon i hvor Volumfestivalen utfordrer en av gjengangerne på festivalen til å covre ett av favorittalbumene sine.

I år er det elverumsingen Andreas Westhagen som tar over stafettpinnen, og han skal gi Volumpublikumet det beste av hva Blink-182 har å by på. Med seg har han Simen Schikulski, Erik Fossmo og Gudmun Gimse.

Covrer «Take Off Your Pants and Jacket»

Westhagen er en gjenganger på Volumfestivalen og er kjent fra blant annet Twin Pines Mall, Carnival Kids, Eye Emma Jedi og State Kuban.  

– Jeg har valgt å covre kanskje mitt favorittalbum gjennom tidene, «Take Off Your Pants and Jacket» av Blink-182. Vi spiller hele albumet, så det blir gøy, forteller han. 

Schikulski, Fossmo og Gimse har også et forhold til Blink-182, og har enten albumet som sitt favorittalbum, eller som en stor del av sin musikalske oppvekst og inspirasjon.

–Så nå får vi krysset av en boks på den såkalte «bucketlista» alle sammen, ler Westhagen.

Torsdag 16. juni er dagen du må holde av dersom du vil se opptredenen.

På volum med Twin Pines Mall

Marius Drogsås Hagen fra Team Me var første mann ut i Coverstafetten, og covret Weezers klassiske «Blue Album». 

– Jeg fikk ikke vært der og sett det i fjor, for vi hadde en spillejobb med Carnival Kids, men jeg har sett noen videoer i etterkant og det låt kjempekult, sier Westhagen. 

Han har selv vært med på Volumfestivalen så og si hvert år siden 2010. Da spilte han med State Kuban og Homestead. De påfølgende årene har han deltatt med diverse egne prosjekter.

– I tillegg til Coverstafetten skal jeg i år spille på Volum med Twin Pines Mall. Vi spilte der i 2012 også, som vår første konsert noensinne, forteller artisten.  

I 2012 var de seks bandmedlemmer, og i år er de fire. 

– Så publikum kan forvente seg et mye tightere band enn forrige gang, lover Westhagen.

– Alltid bra stemning på volum

Om topplasseringen under forrige ukes «Ukas Urørt» på NRK P3 sier han at det både var kjempegøy og uforventet.

– Forrige uke var en veldig begivenhetsrik uke kan du si. Alt skjedde på én gang. Ukas Urørt, 17. mai, vi var i bryllup og jeg hadde bursdag på lørdag, forteller musikeren lattermildt.

Og nå gleder han seg altså til å spille på Volumfestivalen om noen uker.  

– Volumfestivalen er den morsomste festivalen å være på, men det er også på grunn av at jeg ser igjen folk jeg ikke har sett på veldig lenge. Det er alltid koselig å komme hjem til Volum, sier Westhagen.