I april i år arrangerte to vennepar for første gang bruktsalg av barneklær og -utstyr i gymsalen på Frydenlund skole. Dette ble en stor suksess, og 5000 kroner av overskuddet gikk til å kjøpe leker til barneavdelingen på sykehuset i Elverum. 

Nå arrangerer de bruktsalg igjen den 17. og 18. september, men denne gangen i gymsalen på Hanstad barne- og ungdomsskole. 

Stor interesse på Facebook

– Vi fikk veldig mange positive tilbakemeldinger forrige gang, og har fremdeles mye klær som vi ønsker å selge, forteller Dag Ivar Mortensen. Han er én av initiativtakerne.

Det er de to venneparene som står bak arrangementet denne gangen også, men de har fått med seg flere folk til å hjelpe til seg.

– Det er omtrent 100 personer som har sagt at de skal komme på Facebookarrangementet, og 500 har sagt at de er interesserte. Vi er veldig fornøyde med oppslutningen, så får vi se hvordan det blir, sier Mortensen. 

Støtter barneavdelingen 

Hvem som helst kan levere inn klær de ønsker å selge, men de må ta kontakt med arrangørene for å få et salgsnummer før leveringen.

– Vi har levert ut over 30 salgsnummer til folk enn så lenge, men det er fremdeles åpent for å få tak i nummer og levere klær, forteller Mortensen. 

Initiativtakerne har også denne gangen vært i kontakt med barneavdelingen på sykehuset, og de kommer til å gi en gave til dem denne gangen også. 

– De var veldig godt fornøyd med lekene de fikk sist, og vi synes det er et tiltak som gagner mange, sier han.

Det er primært leker og utstyr de kommer til å kjøpe inn for inntektene.